ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Jesmo li prošli vrhunac ere pametnih telefona? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Jesmo li prošli vrhunac ere pametnih telefona?

Autor Krunoslav Ćosić

Prije 25 godina Nokia je predstavila 9000 Communicator, funkcionalni pametni telefon

 Pametni telefoni (1) Izvor: Photology1971 / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako mnogi eru pametnih telefona doživljavaju od dolaska prvog Apple iPhone 2G modela u 2007. godini, sve je počelo daleko ranije. Pa i prije 25 godina kad je u ljeto 1996. godine Nokia predstavila prvi Communicator, uređaj koji je spojio računala i mobitele. Ipak, nekoliko godina ranije IBM je predstavio model Simon – bio je to zaista prvi pametni telefon.

14 godina od Stevea Jobsa i njegovog iPhonea procvat pametnih telefona malo je utihnuo jer su zasićenost tržišta i nedostatak pravih inovacija doveli do pada prodaje u posljednjih nekoliko godina.

Kako izgleda prodaja pametnih telefona od 2008. godine objavit ćemo sutra na Smartlife.hr. Do tada ne propustite provjeriti kakva je danas situacija između Applea i dviju vrlo jakih tvrtki. Kao bomba odjeknula je vijest iz Kine: djeci će dopustiti igranje video igara samo vikendom te ukupno samo tri sata. Provjerite usput kako ide prodaja e-knjiga odnosno e-books, gdje se najviše čitaju i imaju li šanse protiv klasičnih tiskanih knjiga.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI