NADOGRADITE SVOJ ANDROID TELEFON: Dobit ćete korisne značajke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NADOGRADITE SVOJ ANDROID TELEFON: Dobit ćete korisne značajke

Autor Smartlife

Ažurirani Android dobio je devet korisnih funkcija i opcija, saznajte što je novo

 WearOS navigacija Google Maps (2).jpg Izvor: Youtube

Google je upravo objavio novu nadogradnju operativnog sustava Android koja donosi mnoštvo novih korisnih značajki. Većina njih temelji se na umjetnoj inteligenciji (AI) dok ostatak ažuriranja predstavlja poboljšanje funkcionalnosti već postojećih značajki.

Tako primjerice, ako ste na putu i netko vam pošalje poruku, virtualni asistent pokretan umjetnom inteligencijom može sažeti dolazne poruke, čak i ako su iz grupnog chata, a zatim ponuditi odgovore ili radnje koje bi trebalo poduzeti. Nadalje, jednim dodirom možete uputiti brzi poziv ili poslati svoju rutu i predviđeno vrijeme dolaska.

 WearOS navigacija Google Maps.jpg Izvor: Youtube

AI može opisati sliku ili fotografiju s interneta kao i sliku priloženu u poruci osobama s oštećenjem vida.

Postojeća Lens funkcija je poboljšana i bolje radi u aplikacijama tako da sada možete usmjeriti telefon prema svojoj okolini, a TalkBack funkcija će naglas pročitati relevantne informacije kao što su: radno vrijeme obližnjih objekata, recenzije, ocjene, kontakt podaci itd.

Nove značajke i ažuriranja koja će vam olakšati svakodnevicu
Izvor: Youtube

Još jedna značajka umjetne inteligencije je mogućnost razgovora s Gemini chatbotom izravno iz zadane aplikacije Android Messages. Također možete razgovarati s Googleovim AI chatbotom izravno iz aplikacije Poruke.

Mobilna verzija Google Docsa dobila je opciju bookmarkinga pa sada možete označiti tekst koji vam je važan i dodati mu bilješke, prenosi GSM Arena.

 Google Docs Android.jpg Izvor: Youtube

Aplikacija za streaming Spotify sada dobiva zaslonske kontrole smještene u gornjem padajućem izborniku blizu obavijesti, kao što je slučaj s aplikacijom YouTube Music.

Aplikacija Fitbit dobila je mogućnost dublje integracije s drugim izvorima zdravstvenih podataka pa je sada moguće vidjeti zdravstvene statistike iz aplikacija kao što su MyFitnesspal, AllTrails, Oura Ring...

Googleov Wear OS također je dobio nova poboljšanja. Tako aplikacija Wallet sada na pametnom satu podržava elektroničke ukrcajne karte, razne članske i loyalty kartice, ulaznice za razne vrste događanja i slično. To je zapravo ista verzija Walleta kao i za Android telefone.

 WearOS pametni sat.jpg Izvor: Youtube

Također, aplikacija Maps za Wear OS sada podržava upute za javni prijevoz tako da će korisnici lakše znati gdje ući ili izaći iz autobusa, tramvaja ili podzemne željeznice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI