CIRCLE TO SEARCH: Nije to alat samo za provjeru cipela i gdje ih kupiti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CIRCLE TO SEARCH: Nije to alat samo za provjeru cipela i gdje ih kupiti

Autor Krunoslav Ćosić

Vjerojatno ste vidjeli kakve se sve mogućnosti nude uz novi Googleov alat, ali to je samo dio

 Circle to Search.jpg Izvor: Google blog

Najnoviji Android telefoni imat će mogućnost zaokruživanja onoga što vas na nekoj fotografiji na vašem ekranu zanima te zatim potragu za time. Na primjer, ako na fotografiji vidite cipele i pitate se gdje se mogu kupiti te koliko koštaju dovoljno je pritisnuti središnju tipku na dnu ekrana te prstom zaokružiti cipele.

Circle to Search odnosno „zaokruži za pretraživanje“ nova je Googleova značajka po prvi put predstavljena na novim Samsung Galaxy S24 telefonima. I odmah je izazvala pozornost. U nastavku donosimo 5 načina za korištenje Circle to Search, a koje predlaže Google na svojem blogu. Uz S24 seriju možete značajku koristiti i na Pixel 8 te Pixel 8 Pro.

Uz korištenje značajke Circle to Search za kupnju lako ćete pronaći inspiraciju za putovanja, sigurno će vam dobro doći brza usporedba restorane itd. Dakle, naletjeli ste na nešto zanimljivo dok pregledavate web stranicu, listate društvene mreže.

Možda je to samo neka nepoznata riječ, grad koji nikada niste posjetili ili novi kafić koji vam je preporučio prijatelj. Pomoću Circle to Search možete pronaći više informacija o tome. Samo zaokružite taj detalj na ekranu. Bez mijenjanja aplikacija. Do sada ste morali riječ kopirati te otići u neku drugu aplikaciju (prevoditelj, Googleove karte…).

1. Kupujte ono što vidite

Circle to Search otkriva više o artiklima koje vidite - ako vidite nekoga tko nosi jedinstveni gornji dio s uzorkom ili uočite prekrasno dizajnirani rotirajući stalak za kolače samo dugo pritisnite gumb za početnu stranicu ili navigacijsku traku i zaokružite prstom na ekranu artikle koji vas zanimaju. U nastavku možete početi kupovati iste ili slične modele kod trgovaca na cijelom webu.

 Circle to Search (1).jpg Izvor: Google blog

2. Potražite riječ ili izraz

Od sada ćete Uz Circle to Search lako pronaći definicije riječi ili fraza. Recimo da gledate video koji prikazuje piće s riječju "prebiotik", ali niste baš sigurni što to znači ili kako se razlikuje od "probiotika".

Do sada ste morali potražiti tu riječ. Od sada samo dugo pritisnite početni gumb ili navigacijsku traku te aktivirajte Circle to Search i označite "prebiotik" kako biste saznali više o njemu. Kada završite samo prijeđite prstom i nastavite s videozapisom.

 Circle to Search (2).jpg Izvor: Google blog

3. Pronađite inspiraciju za putovanja

Tražite ideju za vaše sljedeće putovanje? Možda naiđete na video ili objavu na društvenim mrežama nekoga tko istražuje grad i uočite jedinstveno dizajniranu zgradu. Prije ste morali napraviti snimku zaslona i promijeniti aplikaciju da je pretražite, upisati opis ili listati kroz komentare kako biste pokušali saznati što je to.

Uz Circle to Search jednostavno zaokružite zgradu kako biste ju brzo identificirali.

4. Usporedite opcije

Sada možete jednostavno usporediti opcije bez napuštanja zaslona. Recimo da se dopisujete s prijateljima kako biste odlučili gdje ćete jesti. Šalju vam dvije različite opcije restorana, ali niste upoznati ni s jednom.

Umjesto da se prebacujete između svoje tekstualne i druge aplikacije kako biste ih tražili samo dugo pritisnite gumb za početnu stranicu ili navigacijsku traku i označite jedno od imena restorana.

Bez napuštanja aplikacije za razmjenu poruka vidjet ćete jelovnik restorana, fotografije popularnih jela, recenzije kupaca i njegovu lokaciju. Nakon što pogledate obje opcije samo prijeđite prstom i obavijestite grupu za koje ste se mjesto odlučili.

5. Postavljajte složenija pitanja

Circle to Search ne samo što vam daje brze informacije već vam može dati i preglede pomoću umjetne inteligencije (dostupno u odabranim zemljama). Recimo da ste naišli na nekoliko postova na društvenim mrežama sa zanimljivim corn dogovima i želite znati zašto su ove ukusne poslastice u trendu.

 Circle to Search (5).jpg Izvor: Google blog

Možete upotrijebiti Circle to Search da biste ih potražili i postavili nijansiranija pitanja, poput "Zašto su oni tako popularni?" Brzo ćete saznati da su to korejski kukuruzni zalogaji i razumjeti zašto su u trendu zahvaljujući korisnim informacijama prikupljenim s cijelog weba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI