AKO KUPUJETE U POSLJEDNJI TRENUTAK: Ne očajavajte, postoji rješenje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKO KUPUJETE U POSLJEDNJI TRENUTAK: Ne očajavajte, postoji rješenje

Autor Krunoslav Ćosić

Uz Googleovu tražilicu i Gmail obavit ćete kupnju bez problema

 Google kupnja tražilica.jpg Izvor: Google blog

Neki će kupci blagdansku kupnju obaviti u posljednji trenutak – jedni zbog posla i obaveza ne stignu, a drugi baš tako kupuju jer ne žure, a onda shvate koji je datum u mjesecu prosincu. Ove 3 Googleove značajke pomoći će vam da do blagdanskih darova dođete u zadnji tren.

Čak jedan od tri kupca odgađaju blagdansku kupnju, pokazuje Googleova i Ipsosova anketa iz 2023. godine. Interes za pretraživanje pojmova kao što su "dostava preko noći" i "dostava sljedeći dan" raste svakog prosinca.

U posljednje tri godine interes pretraživanja za "noćnu dostavu" dosegao je vrhunac 22. prosinca, a pretraživanja za "last minute darove" porasla su 800% prošlog prosinca u usporedbi sa studenim, piše Google na svojem blogu.

Uz ovih nekoliko načina možete iskoristiti Googleove alate za uspješnu blagdansku kupnju u posljednjem trenutku.

1. Filtrirajte proizvode koje možete brzo nabaviti

Najprije trebate odlučiti što želite kupit. 20 posto ljudi kaže da im je najveći izazov za kupnju u zadnji čas to što je teško pronaći širok izbor darova koji će stići na vrijeme. Google je ove godine u svoju tražilicu dodao novi način kupnje proizvoda koje možete brzo nabaviti.

Kada kupujete darove kroz Google pretraživanje na mobilnom ili stolnom računalu možete filtrirati proizvode koje možete dobiti do 24. prosinca. Odaberite filtar "Nabavite do 24. prosinca" (Get it by Dec 24) na Pretraživanju ili "Nabavite brzo” (Get it fast) filtar tijekom ostalih doba u godini.

 Google kupnja u posljednji trenutak 1.jpg Izvor: Google blog

Na taj ćete način vidjeti proizvode koje možete brzo nabaviti, bilo zato što su na skladištu u vašoj blizini ili zato što se brzo isporučuju. Nakon što dodirnete filtar vidjet ćete relevantne proizvode označene trgovčevom najjeftinijom ponudom dostave na vrijeme (i koliko naplaćuju) i obližnje trgovine koje ih imaju na zalihama.

2. Pratite svoje pakete izravno na Gmailu

Kada naručujete darove u zadnji tren možda ćete posebno pažljivo pratiti njihove datume isporuke. S praćenjem paketa u Gmailu vidjet ćete ažuriranja isporuke jasno označena na kupovnim e-porukama izravno u prikazu popisa pristigle pošte na mobilnom i stolnom računalu.

Na taj način možete jednostavno provjeriti kada će vaša narudžba stići, uključujući dolazi li prije ili kasnije nego što je prvotno planirano.

 Google Gmail praćenje pošiljke kupnja.jpg Izvor: Google blog

Ovaj mjesec je Google počeo s uvođenjem nekih korisnih ažuriranja ove značajke uključujući slanje e-poruke s informacijama o praćenju paketa na vrh vaše pristigle pošte ako se vaš datum isporuke promijeni.

Uključite praćenje paketa u postavkama Gmaila i Gmail će automatski prikazati statuse vaših narudžbi pomoću dostupnih brojeva za praćenje. Možete to isključiti u bilo kojem trenutku putem postavki Gmaila.

3. Ne zaboravite na povrat robe

Možda ćete iz nekog razloga biti nezadovoljni dobivenim poklon i želite ga vratiti. Provjerite prije kupnje kakva su pravila povrata, a u tome će vam ponovo pomoći Google jer od sada olakšavaju pronalaženje trgovčevih pravila povrata.

Nakon što vam vaš paket stigne Google će uključiti vezu na smjernice za povrat robe tom trgovcu (ako su dostupne), a doći će vam na vrhu e-poruka u vezi s kupnjom u Gmailu na stolnom računalu i mobilnom uređaju.

 Google povrat robe 3.jpg Izvor: Google blog

Pravila povrata također se prikazuju u Pretraživanju pa samo potražite oznake poput "besplatni povrati u roku od 90 dana" na popisima proizvoda ili vezama trgovaca dok kupujete.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI