Chatbot prevario putnika prilikom kupnje avionske karte | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Chatbot prevario putnika prilikom kupnje avionske karte

Autor Smartlife

I chat roboti mogu pogriješiti, pokazalo se u slučaju zrakoplovne tvrtke Air Canada

 Air-Canada-cetbot-tuzba.jpeg Izvor: UNSPLASH

Zrakoplovna tvrtka odštetu mora platiti za loše savjete koje je podijelio njen chatbot. Air Canada je na sudu tvrdila da je chatbot odgovoran za svoje postupke.

Air Canada, najveći kanadski zračni prijevoznik, mora platiti odštetu putniku kojeg je chatbot na službenoj stranici "prevario" da plati punu cijenu karte.

Nakon smrti svoje bake Jake Moffat kontaktirao je chatbot Air Canadaa kako bi doznao za sniženu cijenu karte koja je dostupna svim putnicima koji hitno moraju putovati na sprovod bliskog člana obitelji.

Chatbot je savjetovao čovjeka iz Britanske Kolumbije da može odmah platiti punu cijenu karte i zatim imati 90 dana za zatražiti povrat novca. Međutim, kada je to učinio nakon povratka djelatnici avioprijevoznika rekli su mu da povrat nije moguć nakon izdavanja karte, a zatim su mu pokazali dio web stranice gdje to piše.

 c-etbot.jpeg Izvor: UNSPLASH

Nakon što je nekoliko mjeseci kasnije proslijedio snimke zaslona chatbota Air Canada mu je rekao da je chatbot koristio "zavaravajuće riječi" i da će biti ažuriran. Moffat je poduzeo tužbu nakon ove interakcije, a jedan od članova suda Christopher Rivers izašao je u javnost s izvanrednom obranom zrakoplovne kompanije.

"Air Canada tvrdi da se ne može smatrati odgovornim za informacije koje pruža chatbot. To sugerira da je chatbot zasebna pravna osoba koja je odgovorna za vlastite postupke", rekao je Rivers i dodao da je to "nevjerojatna prijava".

 Air-Canada.jpeg Izvor: UNSPLASH

Kao što se i očekivalo sud nije prihvatio obranu zrakoplovne kompanije već joj je naredio da plati Moffatu 650 kanadskih dolara odštete, razliku u kojoj je on zakinun, 36 kanadskih dolara kamata i 125 kanadskih dolara naknade.

"Iako chatbot ima interaktivnu komponentu, on je još uvijek samo dio web stranice Air Canada. Air Canadi bi trebalo biti jasno da su odgovorni za sve informacije na svojoj web stranici. Nema razloga zašto bi gospodin Moffat trebao znati da je dio web stranice ispravan, a drugi nije", rekao je Rivers.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI