IZ POLICIJE UPOZORAVAJU: Budite oprezni ako dobijete ovu SMS poruku! | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IZ POLICIJE UPOZORAVAJU: Budite oprezni ako dobijete ovu SMS poruku!

Autor Igor Martić

Građani određene informacije ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama

 Kupovina shopping ljutnja (2).jpg Izvor: Nobilior / Alamy / Alamy / Profimedia

19-godišnjakinja je Policijskoj postaji Dubrovnik prijavila da je, nakon nedavne kupnje preko web trgovine koju je obavila preko servisa paypala, na svoj mobilni uređaj dobila SMS poruku u kojoj se nalazila poveznica za ažuriranje adrese dostave.

Nakon klika na poveznicu dobila je krivotvorenu internetsku stranicu gdje je potvrdila autorizaciju za uslugu promjene adrese dostave. Istog trenutka kada je potvrdila autorizaciju na mobilnoj aplikaciji uočila je da je s njenog računa na nepoznati račun prebačen iznos od 871,35 eura, za koji iznos je u konačnici oštećena ovom prijevarom.

 Privatnost kradja podataka.jpg Izvor: Shutterstock

Građane policija upozorava na ovaj novi pojavni oblik prijevare koji je prijavljen Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. Podatke o broju bankovne kartice, PIN broju i troznamenkastom CVV broju na poleđini bankovne kartice kao i svoje osobne podatke građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.

Često se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži od građana da upišu svoje podatke s kartice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI