Isprobali smo Motorolin telefon koji se može omotati oko ruke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Isprobali smo Motorolin telefon koji se može omotati oko ruke

Autor Krunoslav Ćosić

Čudo neviđeno u Barceloni - Motorola je pokazala fleksibilni pametni telefon

 Motorola MWC24 Barcelona adaptivni sklopivi telefon (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Iako je već ranije najavljen kroz video filmove tek kad smo uživo vidjeli novi Motorolin pametni telefon sa savitljivim POLED zaslonom shvatili smo kakvom povijesnom trenutku prisustvujemo. Iako se radi o prototipu kojeg će Motorola još dorađivati, ono što smo vidjeli na MWC24 u Barceloni nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Vjerojatno se svi pitaju kako je to moguće, na koji način Motorola prkosi prirodi i fizičkim zakonima, ali to nije prvi da vidimo nešto takvo od njih. Upitna je od sada i budućnost preklopnih mobitela koje koristimo već nekoliko godina. Ovo rješenje je ipak bolje i fleksibilnije.

 Motorola MWC24 Barcelona adaptivni sklopivi telefon (7).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

 Motorola MWC24 Barcelona adaptivni sklopivi telefon (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Dakle, riječ je o mobitelu sa savitljivim, adaptivnim POLED zaslonom koji se može smotati toliko da se čak omota oko zapešća. Sekundu kasnije može biti ravan ili pod nekim drugim kutom, u drugoj formi.

Dijagonala ekrana na Motorola Adaptive Display Conceptu je 6,9 inča, što je uobičajena veličina za današnje telefone - ravne telefone odnosno one koji se mogu preklopiti. Pri tome stražnja strana nije kruta jer uređaj inače ne bi radio.

 Motorola MWC24 Barcelona adaptivni sklopivi telefon (9).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Umjesto plastičnog ili aluminijskog kućišta koristi se kožni detalj, dovoljno fiksiran da stoji, ali i dovoljno fleksibilan da ga možemo oblikovati kako god želimo. Dakle, pametni telefoni postaju i nosivi uređaji, čime je ugrožena budućnost pametnih satova. Može se koristiti poput narukvice.

Motorola dodaje da bi pomoću umjetne inteligencije bilo moguće analizirati odjeću koju nosimo i generirati prilagođenu pozadinu na zaslonu. Na telefonu se koristi Android softver. Recimo i kako su savijanje baterije riješili na način da su ugradili veći broj malih baterija koje su povezali, a one su istovremeno i fleksibilne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI