Za one koji traže povoljan električni automobil za grad | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Za one koji traže povoljan električni automobil za grad

Autor Krunoslav Ćosić

Dacia predstavlja novi potpuno električni Spring, s naglaskom na električnoj mobilnosti

 Dacia Spring 2024 (16).jpg Izvor: Dacia

Novi Spring imat će potpuno novi vanjski i unutarnji dizajn, a Dacia najavljuje još veću praktičnost s naprijed postavljenim prtljažnikom i digitalnost. Imat će prilagodljivu digitalnu nadzornu ploču sa zaslonom od 7" i središnji multimedijski zaslon od 10 inča.

Svestrani automobil ima električni motor snage 65 KS, uz prihvatljivu potrošnju prema WLTP mješovitom ciklusu od 14,6 kWh/100 km. Bit će to i dalje pristupačan automobil, a novi Spring bi trebao kupcima omogućiti najbolju vrijednost za njihov novac.

 Dacia Spring 2024 (10).jpg Izvor: Dacia  Dacia Spring 2024 (7).jpg Izvor: Dacia

Dacijin prvi potpuno električni model Spring je mobilnost s nultom emisijom učinio dostupnom širokoj bazi kupaca. Prvi put lansiran 2021. bio je treći najprodavaniji električni automobil građanima u 2022. i 2023.

Ukupno je više od 140.000 Dacia Spring registrirano diljem svijeta od lansiranja. Energetska učinkovitost i ugljični otisak posebno su pohvaljeni u 2022. kada je električni automobil dobio maksimalnu ocjenu od 5 zvjezdica od neovisne europske organizacije Green NCAP.

Dacia Spring pronašla je svoju publiku, a podaci prikupljeni putem povezanih sustava u vozilu pokazuju da je prosječno dnevno putovanje korisnika Springa 37 km pri brzini od 37 km/h. U 75% slučajeva automobili se pune kod kuće.

Nakon lansiranja sa slabijim motorom uslijedio je snažniji od 65 KS u 2023. Ipak, Spring je ostao najpristupačniji električni automobil na tržištu. Uz obnovljeni i robusniji dizajn i dalje će praktičnost biti na prvom mjestu. Snaga motora ostaje 65 KS, a za sada Dacia ne otkriva cijene ali najavljuju kako Spring ostaje najpristupačniji potpuno električni model na tržištu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI