JOŠ BOLJE TERENSKE SPOSOBNOSTI: Dacia predstavlja 3. generaciju Dustera | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ BOLJE TERENSKE SPOSOBNOSTI: Dacia predstavlja 3. generaciju Dustera

Autor Krunoslav Ćosić

Sljedeće godine dolazi sljedeće poglavlje u sagi sad već kultnog modela

 Dacia Duster (2).jpg Izvor: Dacia

“More Duster Still Duster” najava je potpuno nove sljedeće generacije Dacijinog SUV modela koji je izrastao u postavljača standarda na svom tržištu. Duster je predstavljen 2010. godine, a prvi redizajn odnosno nova generacija uslijedila je 2017. godine.

U svojoj 13-godišnjoj karijeri Dacia Duster je osvojila više od 40 nagrada, uz proizvodnju 2,2 milijuna jedinica. Interes za vozilom je velik i stalno raste, a njegova stalno rastuća popularnost svrstala ga je u europski najprodavaniji SUV u svim segmentima, na maloprodajnom tržištu u 2022. godini.

Oko 1000 Duster SUV-ova silazi s proizvodnih traka u Dacijinoj tvornici u Pitestiju, u Rumunjskoj, svaki dan, što je otprilike jedan automobil svake minute.

 Dacia Duster (9).jpg Izvor: Dacia

 Dacia Duster (13).jpg Izvor: Dacia

Novi Duster i dalje ima upečatljiv izgled koji je tjerao prethodne generacije na vrh - posebno je primjetan njegov čvrst karakter SUV-a. Sada dolazi s novim, prepoznatljivim dizajnom marke Dacia.

David Durand, direktor dizajna Dacije, izjavio je: “Prije nego što smo uopće počeli raditi na stilu potpuno novog Dustera izbrusili smo njegove proporcije kako bismo pronašli snažno, uravnoteženo držanje. Kad rano dobijete ispravne proporcije ne trebaju vam vještina da biste kasnije dotjerivali stil."

 Dacia Duster (1).jpg Izvor: Dacia

Dacijina filozofija "Sve najbitnije, bez izmišljotina" odnosi se na dizajn potpuno novog Dustera jednako kao i na svaki drugi model. Dizajneri su započeli s jednostavnim volumenima – kabinom, poklopcem motora itd. Zatim su ih spojili u jasnu cjelinu kako bi modelu dali moderan, dobro građen stil, s namjerno zategnutim, samouvjerenim linijama.

Jednostavni oblici i volumeni doprinose snazi dizajna – uključujući oštro, okomito lice, skošene štitnike lukova kotača, velika vrata prtljažnika i bočne prozore koji neprimjetno sežu „od pramca do krme“.

Svjetska premijera novog Dustera predstavit će elegantno izdanje, neće više biti 1.5 dCi 115 verzije s dizelskim motorom, postojat će i dalje na plin (s ukupnim dosegom do čak 1300 km), a novost će biti hibrid s 1,6-litrenim benzincem s 94 KS i elektromotorom snage 49 KS. Ukupna snaga sustava iznosit će 140 KS.

Sigurnosne tehnologije stižu u Duster pa će imati automatsko kočenje ako vozač ne reagira u slučaju opasnosti, imat će prepoznavanje prometnih znakova, zadržavanje u voznoj traci, pomoć pri parkiranju, upozorenje na umor. Središnji ekran od 26 cm dijagonale podržavat će Apple CarPlay i Android Auto za spajanje s pametnim telefonom, imat će bežično punjenje telefona.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI