RCS PORUKE: Provjereni pošiljatelji, klikovi za jednostavan odgovor | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RCS PORUKE: Provjereni pošiljatelji, klikovi za jednostavan odgovor

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatski Infobip na sajmu u Barceloni predstavio RCS Business Messaging i GenAI rješenja

 Infobip MWC24 Barcelona.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

RCS tehnologija, takozvani nasljednik SMS-a, omogućuje korisnicima da unutar poruke šalju sve od teksta, linkova, fotografija preko glazbe do video klipova. RCS bi uskoro trebao biti integriran u sve pametne mobitele na svijetu.

RSC poruke sve su zastupljenije, a mnogi korisnici čak niti ne znaju da ih koriste. Nasljednik SMS poruka integriran je u nove Android telefone, tijekom 2024. godine doći će RCS (Rich Communication Services) poruke i na iOS uređaje, a platforma pruža priliku za razne nove usluge.

 Google poruke RCS profili 7.jpg Izvor: Google blog

Jedna takva usluga je RCS Business Messaging, a u Barceloni (tijekom MWC sajma) predstavio ih je Infobip koji je nominiran za dodjelu nagrade Global Mobile Awardsa (GLOMO). Usluga omogućuje mobilnim operatorima i tvrtkama da stupaju u interakciju s krajnjim korisnicima i stvaraju nezaboravna iskustva putem poruka.

Neke od prednosti RCS Business Messaginga su provjereni pošiljatelji, izvrstan prvi dojam, klikovi za jednostavan odgovor te detaljnija metrika. Uvođenjem ovog inovativnog rješenja Infobip potiče rast cijelog ekosustava poruka i povećava doseg RBM-a (Rich Business Messaging).

Prema analitičkoj kući Juniper, korištenje RBM-a porast će s nešto manje od jedne milijarde korisnika u 2023. na više od dvije milijarde do 2028. Štoviše, Juniper očekuje povećanje RBM prometa za 350% u sljedećih pet godina.

Najnovija GenAI rješenja

Uz AI tvrtke mogu ubrzati svoj rast kroz prilagođena rješenja, a Infobip omogućava korisnicima da oslobode taj potencijal kroz strategiju usvajanja i inoviranja GenAI-ja. Na MWC-u Infobip je predstavio najnovije projekte potpomognute generativnom umjetnom inteligencijom na kojima je radio.

Jedno je od takvih rješenja i SuperfoodChef-AI by Coolinarika, prvi digitalni proizvod u prehrambenoj industriji u regiji, koji potiče zdrave navike, a nastao je u suradnji s Podravkom. Ovaj napredni digitalni asistent integriran je u Coolinariku, mobilnu i web aplikaciju u vlasništvu Podravke, koja ima 700.000 mjesečnih korisnika i najveća je kulinarska platforma u Hrvatskoj.

Infobip je predstavio i integraciju GenAI rješenja kroz Microsoftovu Azure OpenAI tehnologiju čime omogućuje poduzećima da koriste najnovije mogućnosti GenAI-a kako bi poboljšali vlastito korisničko iskustvo kao nikada prije.

 Silvio Kutić.jpg
Silvio Kutić
Izvor: Infobip

Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suosnivač Infobipa, izjavio je sljedeće: „Već dugi niz godina Infobip je prisutan na globalno najvećem sajmu telekom i mobile industrije u Barceloni na kojem sudjeluje čak 90.000 posjetitelja. Izvrsno je biti dio ove uzbudljive atmosfere i što našim klijentima možemo uživo predstaviti naše nove usluge, ideje i planove za budućnost. Sajam u Barceloni je najatraktivnija svjetska pozornica na kojoj možemo pokazati naše novitete i inovacije poput RCS Business Messaging ili najnovijih GenAI rješenja na kojima trenutno radimo.“

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI