OVO NISU GLASINE: Apple će znatno unaprijediti iOS 17 u 2024. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO NISU GLASINE: Apple će znatno unaprijediti iOS 17 u 2024.

Autor Ivan Vukić

Aktualna verzija iOS-a i dalje će se dorađivati, a ovo je šest novosti koje je Apple najavio

 Apple iOS 17 Phone.jpg Izvor: Apple

Uz poboljšanja aktualnih značajki sigurno dolaze i nove što će označiti velike promjene za korisnike iPhone telefona koji podržavaju nova ažuriranja. Iako je iOS 17 već na mnogim telefonima u sljedećim se mjesecima očekuju nova ažuriranja ove verzije.

Neke manje promjena značajki već smo vidjeli u beta verzijama, a velike promjene tek dolaze. Bitno je za istaknuti kako se ne radi o glasinama nego o ažuriranjima koja je službeno potvrdio Apple.

1. Konačno unificirani standard za poruke

Do sada su korisnici Apple iPhonea koristili iMessages za razmjenu raznih sadržaja dok se poruke i dalje ne mogu slati prema Android telefonima. Google već nekoliko godina pokušava popularizirati RCS poruke, a Apple ih je nedavno konačno prihvatio i implementirat će ih u neku od iOS 17 nadogradnji. Istovremeno, iMessages i dalje ostaju samo za korisnike iPhonea.

Kroz RCS poruke mogu se slati fotografije i videozapisi visoke rezolucije, audio poruke, postoje indikatori tipkanja druge strane s kojom se dopisuje, potvrde o čitanju, Wi-Fi poruke i poboljšani su grupni razgovori.

iMessage – Obnovljiva energija
Izvor: Youtube

2. App Sideloading u Europskoj uniji

Zakon o digitalnim tržištima Europske unije natjerao je Apple te će konačno dopustiti App Sideloading odnosno aplikacija na iPhoneu omogućujući korisnicima da instaliraju aplikacije izvan Apple App Storea.

Ova se promjena očekuje u prvoj polovici 2024., a u početku će se primjenjivati samo u zemljama Europske unije.

3. Apple CarPlay sljedeće generacije

Na redovitoj Appleovoj developerskoj konferenciji WWDC u lipnju 2022. Apple je predstavio sljedeću generaciju CarPlaya koja uključuje dublju integraciju s funkcijama vozila kao što su klima uređaj i radio.

Zatim, podrška za više zaslona na cijeloj nadzornoj ploči vozila, poboljšana prilagodba i još mnogo toga. Očekuje se da će prva vozila koja podržavaju Apple CarPlay iskustvo sljedeće generacije biti lansirana u 2024. godine.

4. Kolaborativni popisi za reprodukciju u Apple Musicu

Značajka će omogućiti dodavanje, preraspoređivanje i uklanjanje pjesama na popisu za reprodukciju koji se dijeli s drugima. Iako se očekivalo da će se ova značajka pokrenuti s iOS-om 17.2 povučena je iz ažuriranja pred kraj beta testiranja. Apple je najavio da će biti ponovno predstavljena u ažuriranju iOS-a 17 u 2024. godini.

 Apple Music Rihanna.jpg Izvor: Apple

5. AirPlay na televizorima u hotelskim sobama

Omogućit će skeniranje QR koda na hotelskom televizoru kako bismo uspostavili AirPlay vezu omogućujući bežični streaming videozapisa, fotografija i glazbe. Prvobitno je to bilo planirano za izdanje u 2023., ali se očekuje da će biti lansirano u 2024. kao dio ažuriranja za iOS 17, piše softonic.

6. Satelitska pomoć na cesti izvan SAD-a

Počevši od iOS-a 17 svi modeli iPhonea 14 i 15 nude satelitsku pomoć na cesti omogućujući korisnicima u SAD-u da kontaktiraju AAA tvrtku za pomoć na cesti kada su izvan pokrivenosti mobilnom i Wi-Fi mrežom. Očekuje se da će se ova značajka proširiti na druge zemlje u 2024.

Šest promjena koje će još donijeti iOS 17 Apple se priprema za dolazak iOS-a 18 koji će biti predstavljen na WWDC24 u lipnju 2024.

 Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus (7).jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI