ZA PAMETNE TELEFONE, TABLETE, SATOVE: 11 novih Android značajki i ažuriranja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA PAMETNE TELEFONE, TABLETE, SATOVE: 11 novih Android značajki i ažuriranja

Autor Davor Dakić

Novo ažuriranje donosi više personalizacije uređaja kako bi bili korisniji, sigurniji i pristupačniji

 Google Home.jpg Izvor: Google blog

1. Nove Emoji Kitchen naljepnice

Nove emojije podijelite s prijateljima kao naljepnice putem Gboard tipkovnice. Bilo da imate savršenu ideju za snimanje ili spremanje večere za prijatelje postoji više načina kako biste podijelili ono što vam je na umu.

 Gboard emoji emotikon 1.jpg Izvor: Google blog

2. Voice Moods

Za sada se radi o beti, a Voice Moods u Google porukama vašim glasovnim porukama dodaju jedinstvenu pozadinu i temu pokretnih emotikona. Bilo da ste iznenađeni, smijete se ili se osjećate voljeno možete se bolje izraziti kako se osjećate u nekom trenutku.

 Google poruke Voice Moods 2.jpg Izvor: Google blog

3. Poboljšajte svoje reakcije u Google porukama

Kada palac gore ne odradi ono što ste zamislili u Reaction Effects u Google porukama se na cijelom zaslonu aktivira animirani emotikon koji svi mogu vidjeti. Unaprijedite svoje razgovore i pokažite prijateljima koliko ste zapravo uzbuđeni, iznenađeni ili zbunjeni.

 Google poruke 3.jpg Izvor: Google blog

4. Novi besplatni TV kanali

Preko Google TV-a lako ćete pristupiti emisijama koje volite i pronaći nove favorite uz više od 10 novih besplatnih kanala koji su sada dostupni, objavio je Google na svojem blogu. Na Google TV-u istražite filmove, sportske kanale i kanale s igrama i 100 drugih besplatnih kanala bez žongliranja dodatnim pretplatama.

5. Upravljajte kućne uređaje s pametnog sata

Uz više kontrola za kompatibilne uređaje sada sa svog pametnog sata Wear OS možete upravljati kompatibilnim pametnim uređajima poput usisavača. Također možete podesiti raspoloženje u trenu kontroliranjem svjetlosnih grupa za večeru, opuštanje ili rad.

 Pametni sat WearOS 5.jpg Izvor: Google blog

6. Google Home status

Neka pametni kućni uređaji znaju kada ste kod kuće ili ste odsutni. Pobrinite se da vaši pametni kućni uređaji rade ono što trebate, kada vam je potrebno. Sada možete jednostavno postaviti svoj Google Home status na Kod kuće ili Odsutan sa svog Wear OS pametnog sata tako da, ako ste vani, znate kada su vam kamere uključene, vrata zaključana i svjetla isključena.

 Google Home 6.jpg Izvor: Google blog

7. Assistant Routines na Wear OS-u

Olakšajte si dnevne zadatke izravno sa svog Wear OS pametnog sata glasovnom naredbom kako biste obavili više toga dok ste u pokretu. Na primjer, ako imate postavku rutine 'putovanje na posao' koja vam pomaže da stignete do posla, provjerite vremensku prognozu i čujete raspored za taj dan tada u bilo koje doba dana možete pokrenuti tu rutinu govoreći " Hey Google, commuting to work".

 Assistant Routines na Wear OS 7.jpg Izvor: Google blog

8. Prijavite se sa sigurnosnim ključem

Sada možete postaviti prilagođeni PIN na svoje FIDO2 sigurnosne ključeve za web stranice ili aplikacije koje zahtijevaju provjeru korisnika, što vam omogućuje prijavu bez dugačke i komplicirane lozinke. Ako se vaš fizički ključ izgubi ili ga ukradu vaši podaci neće biti ugroženi jer će korištenje vaših vjerodajnica zahtijevati vaš prilagođeni PIN kod.

 FIDO2 (8).jpg Izvor: Google blog

9. Upravljajte svojim danom

To je moguće uz Assistant At a Glance na vašem satu. Novi prečac Assistant At a Glance na brojčaniku sata prikazuje važne informacije poput vremenskih upozorenja, ažuriranja putovanja i podsjetnika na događaje.

10. Slušajte opise slika umjetne inteligencije

Kad slike nemaju točne tekstualne opise slijepi i slabovidni ljudi mogu samo nagađati o sadržaju. Sada TalkBack koristi umjetnu inteligenciju za stvaranje opisa i čitanje naglas — bilo da se radi o fotografiji koju ste upravo snimili, slici iz aplikacija ili društvenih medija ili slikovnim porukama prijatelja.

11. Titlovi uživo

Nakon Google Pixela sve će više Android uređaja, tijekom sljedećih nekoliko tjedana, imati više jezika u Live Captionu. Osim toga, ovi Android uređaji također će imati mogućnost odgovaranja tijekom telefonskih poziva slanjem odgovora koji se čita naglas - što će omogućiti primanje poziva bez potrebe da ih čujete ili odgovorite svojim glasom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI