IKEA PREDSTAVILA TRI NOVA PAMETNA SENZORA: Prate curenje vode i detekciju pokreta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IKEA PREDSTAVILA TRI NOVA PAMETNA SENZORA: Prate curenje vode i detekciju pokreta

Autor Igor Martić

Senzori se koriste za daljinsko praćenje i upravljanje domom

 IKEA Vallhorn, Parasoll i Badring.jpg Izvor: Ikea

Vallhorn, Parasoll i Badring tri su nova pametna senzora za curenje vode i detekciju pokreta. Uz senzore će korisnici imati veći osjećaj kontrole i udobnosti, što će im omogućiti da ostanu povezani sa svojim domovima, čak i kada su odsutni.

Na taj način korisnici imaju mogućnost upravljanja i nadzora svojih domova s bilo kojeg mjesta na svijetu. Pametni senzori isporučuju obavijesti u stvarnom vremenu kad god se otkrije aktivnost omogućujući korisnicima da ostanu informirani i povezani sa svojim domom, bili oni tamo ili ne.

Zahvaljujući takvim informacijama vlasnici kuća mogu djelovati kada je potrebno, povećavajući sigurnost, veći osjećaj kontrole i udobnosti. Istovremeno, senzori imaju neprimjetan dizajn, a rade samostalno ili s drugim pametnim proizvodima iz IKEA-e i dolaze s opcijama personalizacije.

 IKEA Vallhorn.jpg
IKEA Vallhorn
Izvor: Ikea

Vallhorn je bežični senzor pokreta te se može postaviti i unutra i vani. Aktivira svjetla nakon otkrivanja pokreta i nudi personaliziranu rasvjetu s podesivim postavkama boje i intenziteta.

Senzor Parasoll obavještava korisnike kada su vrata i prozori otvoreni ili zatvoreni, upozoravajući ih na sve neočekivane ulaske. Oba senzora u prodaju dolaze u siječnju 2024.

 IKEA Parasoll.jpg
IKEA Parasoll
Izvor: Ikea

Badring će reagirati ako dođe do curenja vode te se ovaj senzor i postavlja u blizini područja korištenja vode te obavještava o tome korisnike slanjem mobilnih obavijesti ili aktivacijom ugrađenog alarma. Svodi na najmanju moguću mjeru utjecaj incidenata povezanih s vodom putem trenutne obavijesti kako biste mogli djelovati odmah. U prodaju dolazi u travnju 2024.

 IKEA Parasoll.jpg
IKEA Parasoll
Izvor: Ikea

Senzori se mogu spojiti na Dirigera hub te tako pokreću druge pametne uređaje, primaju obavijesti na vašem mobilnom telefonu ili prilagođavaju svjetla svojim željama. Sve to moguće je upravljanjem putem aplikacije IKEA Home smart, čak i daljinski izvan kuće.

Tri nova pametna senzora IKEA temelje se na Zigbee softveru. Povezani s IKEA Home smart sustavom proizvodi će se ažurirati kako bi s vremenom ponudili više značajki i opcija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI