CES 2024: Umjetna inteligencija (i) u hladnjaku | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

CES 2024: Umjetna inteligencija (i) u hladnjaku

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung je u Las Vegasu predstavio hladnjak te uređaj koji kombinira perilicu i sušilicu u jednom

 Samsung’s-‘AI-for-All’-Vision-Unveiled-at-CES-2024_dl4.jpg Izvor: Samsung

Svi novopredstavljeni uređaji na sajmu CES 2024 koriste umjetnu inteligenciju u svojem radu. Bespoke hladnjak s četverostrukim francuskim vratima s AI Family Hub namijenjen je poboljšanju iskustva u kuhinji i s hranom, a ima ekran od 32 inča s novom AI Vision Inside značajkom.

Uz pomoć unutarnje kamere prepoznaje do 33 različite vrste hrane koje se spremaju u hladnjak te predlaže recepte koristeći te sastojke. Korisnici mogu postaviti datum uporabe za prehrambene proizvode na ekranu Bespoke hladnjak s četverostrukim francuskim vratima s AI Family Hub.

 Samsung Bespoke hladnjak s četverostrukim francuskim vratima (2).jpg Izvor: Youtube

 Samsung Bespoke hladnjak s četverostrukim francuskim vratima.jpg Izvor: Youtube

 Samsung Food.jpg Izvor: Youtube

To omogućuje hladnjaku slanje obavijesti kada se postavljeni datum približava. Pomažući u uštedi novca smanjenjem otpada hrane ove AI značajke omogućujući ekološki prihvatljiviji način života.

Anyplace Induction ploča za kuhanje dovodi AI povezivost korak dalje jer se recepti spremljeni na Samsung Food mogu dijeliti na 7-inčnom zaslonu ploče za kuhanje kako bi korisnici lako pratili tijek kuhanja.

 Anyplace Induction ploča za kuhanje.jpg Izvor: Youtube

Idemo izvan kuhinje

Samsung AI tehnologija proširuje se i na uređaje izvan kuhinje. Novi Bespoke AI Laundry Combo – uređaj koji kombinira perilicu i sušilicu u jednom - donosi AI Hub, 7-inčni LCD zaslon koji djeluje kao intuitivno kontrolno središte brige o čistoći rublja omogućujući korisnicima jednostavno iskustvo pranja i sušenja.

Uz personalizirano pranje i sušenje uređaj pamti navike korisnika i koristi strojno učenje za sugeriranje ciklusa.

 Samsung Bespoke AI Laundry Combo.jpg Izvor: Youtube

I nadolazeći robotski usisavač i čistač podova tvrtke Samsung, Bespoke Jet Bot Combo, koristi AI tehnologiju kako bi pružio praktičnije i učinkovitije iskustvo čišćenja.

S unaprjeđenim prepoznavanjem objekata moći će razlikovati više objekata kao i detektirati mrlje i prostorije. Bespoke Jet Bot Combo također prepoznaje vrstu poda, zajedno s duljinom tepiha, i prilagođava svoje postavke sukladno tome.

 Samsung Bespoke Jet Bot Combo (2).jpg Izvor: Youtube

 Samsung Bespoke Jet Bot Combo (1).jpg Izvor: Youtube

 Samsung’s-‘AI-for-All’-Vision-Unveiled-at-CES-2024_dl1.jpg Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI