KINA UVODI RESTRIKCIJE ZA DJECU Samo tri sata tjedno igranja video igara | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KINA UVODI RESTRIKCIJE ZA DJECU Samo tri sata tjedno igranja video igara

Autor Smartlife

Nakon uvođenja reda u poslovanje s kriptovalutama i uređivanje društvenih mreža, kineska vlada se ozbiljno bacila i na edukativni sektor

 Kineska djeca igranje igara (4) Izvor: Shutterstock

U sklopu novih mjera koje kineska država (čitaj: Kineska narodna partija) uvodi najmlađim građanima, sada se ograničava vrijeme koje će djeca moći provesti igrajući online video igre - na svega tri sata tjedno, piše Bloomberg.

Nedavno su uvedene mjere kojima se zabranjuju izvannastavne aktivnosti djeci kroz online nastavu jer se koriste programi koje nije propisalo nadležno ministarstvo. Prethodno su mjere zahvatile kriptovalute i društvene mreže.

 Kineska djeca igranje igara (2) Izvor: Shutterstock

Kina je već nekoliko puta pokušavala ograničiti maloljetnike u igranju video igara, posebno online. Prije dvije godine uveden je zakon koji zabranjuje maloljetnim osobama igranje video igara noću i ne više od 90 minuta tijekom dana. Posljednja zabrana je uvođenje skeniranja lica igrača koji se igraju na pametnim telefonima u cilju smanjivanja ovisnosti o video igrama.

Tri sata tjedno

Djeca od sada smiju igrati video igre do tri sata tjedno i to samo petkom između 20 i 21h, vikendom i državnim praznicima. Novine pod kontrolom kineske vlade početkom kolovoza objavile su članak u kojem opisuju video igre kao “spiritualni opijum”, naglašavajući štetan utjecaj igara za kinesku djecu.

Uz ograničenja za igre vlasti žele da svi naslovi imaju neku formu sistema protiv ovisnosti, a kompanije moraju čuvati točne podatke o korisnicima i transakcijama u igri kako bi se provodila veća kontrola nad igračima.

 Kineska djeca igranje igara (3) Izvor: Shutterstock

Kompanije koje su svoje carstvo izgradile na novčanicima usputnih mobilnih igrača kao što je kineski Tencent kažu kako ove odluke neće imati veliki utjecaj na sveukupno poslovanje jer je postotak maloljetnika koji igraju online igre - mali.

Kina je kroz kratko vrijeme uvela niz ozbiljnih restriktivnih mjera i najavila oštriju borbu protiv svih sfera života koje negativno utječu na njihovu najmlađu populaciju. Istovremeno, 2000 kilometara dalje Južna Koreja je objavila da će ukinuti svoj ozloglašeni zakon uveden prije deset godina kojim se djeci zabranjuje igranje video igara između ponoći i 6 ujutro kako bi se više poštivala prava najmlađih.

Beijing tightens rules on big tech in China, calls online games as 'electronic drugs'
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI