Nintendo Switch nadmašio PS3 i Xbox 360 u doživotnoj prodaji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nintendo Switch nadmašio PS3 i Xbox 360 u doživotnoj prodaji

Autor Davor Dakić

Od pandemije koja se pojavila u ožujku 2020. popularni Switch, vodeća konzola tvrtke Nintendo, prodaje se fantastično

 Nintendo Switch (2) Izvor: Philip FONG / AFP / Profimedia

I dok se Sony i Microsoft muče kako omogućiti svima zabavu, Ninteno s time kao da nema problema. Switch postao najuspješnija kućna konzola ikad u dugoj povijesti hitova i promašaja Nintenda.

Posljednju generaciju konzola za video igre, Sonyjevu PlayStation 5 i Microsoftovu Xbox Series X, devet mjeseci nakon njihovog predstavljanja u studenom 2020. i dalje je poprilično teško pronaći. Nintendo svoju priliku itekako koristi.

 Nintendo Switch
Nintendo Switch
Izvor: Wachiwit / Alamy / Alamy / Profimedia

U posljednjih 18 mjeseci Nintendo je prodao više od 36 milijuna jedinica Switcha čime je nadmašio izvorni PlayStation i Wii te postao treća najprodavanija konzola svih vremena. Sony dominira igraćim tržištem u posljednja dva i pol desetljeća, a tri njegove PlayStation konzole zauzele su postolje u „igračkoj dvorani slavnih“.

Prema službenim podacima tvrtke Sony (prenosi Statista), tvrtka je od svog lansiranja prodala više od 155 milijuna PS2 jedinica, što ju čini najuspješnijom konzolom za videoigre za dnevni boravak. Nakon dolaska 2000. godine, PlayStation 2 postao je hit i ostao je popularan jako dugo. Iako je njegov nasljednik stigao 2006., PS2 je ostao u proizvodnji do 2013. kao pristupačan početni sustav.

 Sony PlayStation 4
Sony PlayStation 4
Izvor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Na drugom je mjestu Sony PlayStation 4 koji se i danas prodaje, a isporučen je u 116,4 milijuna primjeraka. Konzola Wii prodana je u 101,6 milijuna komada, a Nintendo Switch u 89 milijuna (u prodaji je i dalje). Slijede PlayStation 3 s 87,4 milijuna primjeraka, Xbox 360 s 85,8 milijuna. Xbox One je pak do sada prodan u 50,3 milijuna (prodaje se i dalje), Super Nintendo u 49,1 milijuna, a Genesis u 29,5 milijuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI