PROSLAVILI SU SE S FILMOVIMA I SERIJAMA Sad se šire na video igre | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PROSLAVILI SU SE S FILMOVIMA I SERIJAMA Sad se šire na video igre

Autor Smartlife

Netflix je omogućio igranje dvije igre na svojoj platformi

 Stranger Things 1984 Izvor: Google

Iako su se proslavili s filmovima i serijama Netflix želi proširiti svoje poslovanje na novu granu industrije zabave – video igre. Rezultat prelaska bivšeg direktora EA Games je gaming. Netflix je za svoje pretplatnike omogućio besplatno igranje dviju igara.

S novim streaming platformama koje se pojavljuju kao gljive poslije kiše ne bi vas trebalo iznenaditi što je Netflix odlučio ući u vode mobilnog gaminga. Pored Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Hulu i Disney+ tu su još i Peacock (NBC), Paramaunt Plus, Apple TV Plus i mnogi drugi koji se sa svojim sadržajem bore za mjesečnu pretplatu korisnika.

 Netflix (2) Izvor: Netflix

Ubacivanjem igara u jednadžbu Netflix će dobiti još jednu veliku prednost u odnosu na konkurente, a kako smo već čuli plan je da igre budu sastavni dio pretplate, bez ikakve dodatne naplate. Mada nas ne bi čudilo da umjesto zasebne naplate Netflix odjednom odluči samo podignuti cijenu pretplate zbog dodatnog sadržaja, ali o tome neki drugi put.

U srpnju je Netflix najavio da će igre biti dio njihove platforme, što je i bilo za očekivati jer su i Apple i Google uveli neki oblik servisa (Apple Arcade i Google Play Pass).

 Netflix Polska Twitter Izvor: Twitter

Testiranje je već počelo

Iako su od srpnja prošla nepuna tri mjeseca Netflix je službeno započeo testiranje nove funkcionalnosti u Poljskoj. U objavi na Twitteru se navodi kako i u igrama neće biti oglasa, nema kupovine u aplikaciji te će sve igre biti dostupne s Netflix pretplatom. Za sada je ova funkcionalnost u testnoj fazi ograničena samo za Android korisnike.

 Netflix-na-Samsung-Galaxy-Fold-3 Izvor: MARKO NEŠOVIĆ

Prve dvije igre koje su dostupne su Stranger Things 1984 i Stranger Things 3, vjerojatno zbog najave nove sezone koja će se pojaviti početkom sljedeće godine. Naravno, Netflix napominje da je novi servis tek u ranoj fazi i da je ovo samo testiranje pa korisnicima u Poljskoj ne bi trebalo biti neobično ukoliko stvari ne rade baš onako kako bi trebale ili da neke igre nisu dostupne.

Za sada nema informacija kada bi Netflix mogao proširiti ovu funkcionalnost i na druga tržišta. S druge strane, tu je uvijek VPN kako biste i ranije isprobali, ako baš želite.

Netflix Gaming Makes It Mobile Debut And It's Not What We Expected - The Nerf Report
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI