'ANTIKONKURENTAN JE I NEPRAVEDAN' Spotify i Epic Games protiv Applea | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

'ANTIKONKURENTAN JE I NEPRAVEDAN' Spotify i Epic Games protiv Applea

Autor Davor Dakić

Apple nije uspio umanjiti kritike koje su mu uputile tvrtke za razvoj igara i prijenos glazbe

 Apple App Store Izvor: Shutterstock

Zbog svojih praksi u App Storeu, koje provodi Apple, Spotify i Epic Games kritiziraju i odbacuju nedavna ažuriranja tehnološkog diva koja nude alternativne načine plaćanja za kupnju aplikacija, što smatraju pokušajem odvraćanja pažnje regulatorima.

Osvrćući se na ažuriranja koja je Apple najavio prošli tjedan, a omogućuju programerima da putem e-pošte obavijeste korisnike o mogućnostima kupovine u vezi s aplikacijama izvan iOS platforme, glavni pravni direktor Spotifyja Horacio Gutierrez na Twitteru je poručio kako izmjene nisu riješile glavnu zabrinutost zbog ponašanja Applea, a koje je opisao kao antikonkurentne i nepravedne, objavio je Mobileworldlive.com.

Coalition for App Fairness (koalicija za pravednost aplikacija), koja između ostalih predstavlja Epic Games i Spotify, rekla je da će proizvođačima aplikacija "i dalje biti zabranjeno komunicirati o nižim cijenama ili nuditi konkurentne opcije plaćanja u svojim aplikacijama" nakon Appleovih promjena.

 Apple App Store (2) Izvor: Shutterstock

U tweetu je Tim Sweeney, izvršni direktor Epic Gamesa, komentirao da će se pravni sukobi tvrtke protiv Applea nastaviti bez obzira na ažuriranje.

Appleov posljednji potez vezan uz App Store nastavak je sage koja se odnosi na tužbu koju su protiv Applea u SAD-u u lipnju 2019. godine pokrenuli softverski programeri.

Osim mogućnosti obavještavanja korisnika o alternativnim načinima plaćanja, Appleove izmjene također imaju za cilj proširiti cijene koje programeri mogu ponuditi za pretplate, kupnje unutar aplikacija i plaćene aplikacije.

Apple je najavio fond od 100 milijuna dolara za podršku malim programerima u SAD-u koji su zarađivali milijun dolara ili manje godišnje od lipnja 2021.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI