JOŠ MALO O 'SRETNOJ' VERZIJI ANDROIDA: Trinaestica i njezine novosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ MALO O 'SRETNOJ' VERZIJI ANDROIDA: Trinaestica i njezine novosti

Autor Krunoslav Ćosić

Ovo je 13 najnovijih značajki i ažuriranja koja dolaze na Android 13

 Android 13.jpg Izvor: Google

Nedavno smo pisali o početku distribucije Android 13 verzije za Pixel telefone te najavili novosti koje dolaze do kraja ove godine na mnoge Android telefone i tablete. Novosti ima još, a nakon Pixela stižu i na Samsung Galaxy, Asus, Nokia, iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo, Xiaomi i mnoge druge Android brendove.

Android 13 dolazi prepun novih mogućnosti za vaš telefon i tablet, poput proširenja tematiziranja boja aplikacije na još više aplikacija, postavki jezika koje se mogu postaviti na razini aplikacije, poboljšanih kontrola privatnosti pa čak i mogućnosti kopiranja teksta i medija s jednog Android uređaja i lijepljenje na drugom, uz samo jedan klik.

Android 13 prepun je mnogih novih značajki poput podrške za HDR video u aplikacijama za kamere trećih strana, brajevih zaslona za Talkback itd. Mnogo je razloga zbog kojih ćete voljeti Android 13, a ovo je 13 Googleovih najboljih stvari koje dolaze na najnoviji OS.

 1 Material You.jpg Izvor: Google

1. Material You

Android 13 dolazi s unaprijeđenim izgledom i stilom koji se temelji na Material You dizajnu. Možete prilagoditi aplikacije koje nisu Googleove tako da odgovaraju temi i bojama pozadine vašeg telefona, čineći vaš početni zaslon kohezivnijim i jedinstvenijim za vaš stil.

2. Više jezika

Za mnoge korisnike Androida koji govore više od jednog jezika dodana je značajka dodjele određenih jezika pojedinačnim aplikacijama tako da sustav vašeg telefona može biti na jednom jeziku, a svaka vaša aplikacija na drugom jeziku.

 2 Više jezika.jpg Izvor: Google

 3 Glazba u stilu telefona.jpg Izvor: Google

3. Glazba u stilu telefona

Android 13 ima ažurirani media player koji prilagođava svoj izgled i dojam na temelju glazbe ili podcasta koji slušate. Na primjer, kada slušate glazbu, media player ističe omot albuma i ima traku za reprodukciju koja pleše dok napredujete kroz pjesmu. Radi čak i za medije koji se reproduciraju putem Chromea.

4. Wellbeing

Vaša dobrobit bila je važna tema za Android, a dovoljno sna je ključno za sve ljude. Android 13 omogućuje vam da dodatno prilagodite način rada za spavanje sa zatamnjivanjem pozadine i tamnom temom. Ove opcije zaslona pomažu vašim očima da se priviknu na mrak kada se spremate ići u krevet – i da ponovno zaspite ako se probudite i provjeravate telefon usred noći.

 5 Medijska biblioteka.jpg Izvor: Google

5. Medijska biblioteka

Prošli su dani kada ste morali dijeliti cijelu medijsku biblioteku sa svojim aplikacijama. U Androidu 13 možete odabrati samo određene fotografije i videozapise kojima će morati pristupiti.

6. Spriječite svaki neželjeni pristup vašem međuspremniku

Ako kopirate osjetljive podatke kao što su vaša adresa e-pošte, telefonski broj ili vjerodajnice za prijavu na vaš uređaj Android će automatski izbrisati vašu povijest međuspremnika nakon određenog vremena.

 6 Spriječite svaki neželjeni pristup vašem međuspremniku.jpg Izvor: Google

7. Obavijesti pod kontrolom

Android 13 pomaže držati vaše obavijesti pod kontrolom i osigurava da dobivate samo ona upozorenja koja tražite. Aplikacije koje preuzmete sada će trebati vaše izričito dopuštenje za slanje obavijesti, umjesto da im je dopušteno slanje obavijesti prema zadanim postavkama.

8. Spatial Audio

Osjećajte se kao da ste u središtu akcije uz Spatial Audio. Na podržanim slušalicama koje omogućuju praćenje glave Spatial Audio pomiče izvor zvuka kako bi se prilagodio načinu na koji okrećete glavu, pružajući vam još impresivnije iskustvo slušanja na vašem Android telefonu ili tabletu.

9. Instant poruke na Chromebooku

Kada ste na prijenosnom računalu sigurno ne želite prekinuti tijek rada kako biste odgovorili na pristiglu poruku na telefonu. Uskoro ćete moći slati svoje aplikacije za slanje poruka izravno na svoj Chromebook kako biste mogli slati i primati poruke sa svog prijenosnog računala.

 9 Instant poruke na Chromebooku.jpg Izvor: Google

10. Novi Bluetooth standard

Android 13 donosi Bluetooth Low Energy (LE) Audio, novi Bluetooth audio standard koji rezultira nižom latencijom (kašnjenjem) od klasičnog zvuka. To vam omogućuje da čujete zvuk koji je bolje sinkroniziran s izvorom zvuka, smanjujući kašnjenje. Uz Bluetooth Low Energy (LE) Audio također možete uživati u poboljšanoj kvaliteti zvuka i emitirati zvuk na više uređaja u isto vrijeme.

11. Copy-paste na drugom uređaju

Uskoro ćete moći kopirati sadržaj, kao što su link, slika, tekst ili video sa svog Android telefona i zalijepiti ga na svoj tablet. Ili možete nešto započeti na tabletu i zalijepiti na telefon.

 11 Copy-paste na drugom uređaju.jpg Izvor: Google

12. Multitasking

Multitasking na vašem tabletu još je lakši s Androidom 13. S nedavno ažuriranom programskom trakom na tabletima možete vidjeti sve svoje aplikacije na prvi pogled i jednostavno povući i ispustiti bilo koju aplikaciju u svojoj biblioteci u način rada podijeljenog zaslona.

13. Nema zalutalih tragova

Android tableti će registrirati vaš dlan i olovku kao zasebne dodire. Dakle, bilo da pišete ili crtate na svom tabletu doživjet ćete manje slučajnih zalutalih tragova koji nastaju jednostavnim držanjem ruke na zaslonu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI