ANDROID 13: Stiže jedna korisna novost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ANDROID 13: Stiže jedna korisna novost

Autor Smartlife

Svake godine stiže jedna nova Android verzija, a najnovija se već aktivno testira

 Android 13.jpg Izvor: Google

Postoje aplikacije na našim telefonima koje troše bateriju više nego druge aplikacije. U novoj verziji Android 13, kojeg očekujemo tijekom 2022. godine, bit će ih lakše pronaći i spriječiti u tome.

Ipak, neke aplikacije će biti izuzete čak i ako pojačano troše bateriju kada se zatvore, na primjer one za dodatne uređaje poput pametnog sata ili fit narukvice, zatim sistemske aplikacije, one koje se stalno koriste, VPN aplikacije te druge.

Google je prvu Android 13 beta verziju za developere objavio prije mjesec dana pa su zainteresirani mogli vidjeti što ih čeka. Nedavno je izašao i drugi po redu preview, a među novim opcijama se našla i jedna koja bateriju čuva od nepotrebnog trošenja.

Nova verzija operativnog sustava korisnike će upozoravati na pozadinske aplikacije koje bespotrebno troše energiju. Zahvaljujući tome svi će moći poduzeti potrebne mjere kako bi im baterija potrajala što duže.

Iako su baterije za pametne telefone napredovale u posljednjim godinama, kupce i dalje brine dužina trajanja po jednom punjenju. Pored povećanog kapaciteta i većih brzina punjenja korisne su i opcije koje stižu s operativnim sustavom, a kako bi dodatno sačuvale energiju. Zato je Google odlučio stati na kraj pozadinskim aplikacijama koje troše bateriju.

To ne znači da će Android 13 magično riješiti sve probleme u vezi s baterijama, posebno na starijim uređajima koji se napajaju uz pomoć ćelija koje nisu u savršenom stanju (pored toga stariji telefoni duže čekaju na novu Android verziju, ako su uopće kompatibilni).

9to5Google piše da će nova Android verzija prikazivati obavijest kada neka od aplikacija pretjerano troši bateriju, notifikacija se neće pojavljivati tijekom aktivnog korištenja aplikacije već samo kad korisnik završi s njom, a potrošnja se nastavi u pozadini tijekom sljedeća 24 sata.

Ističe se da je Android 13 još na početku razvoja pa ostaje za vidjeti kako će funkcije za štednju baterije djelovati u praksi. Prva javna beta verzija se očekuje sredinom svibnja 2022.

#TheAndroidShow: Tablets, Jetpack Compose, and Android 13
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI