GOOGLE NUDI NOVU FUNKCIONALNOST: Putovanje u prošlost | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE NUDI NOVU FUNKCIONALNOST: Putovanje u prošlost

Autor Krunoslav Ćosić

Street View služi za snimanje svijeta koji se mijenja, a također je i moćan način da se prisjetite prošlosti

 Street View povijest.jpg Izvor: Google

Počevši od sada na Androidu i iOS-u globalno, sada je lakše nego ikad putovati u prošlost izravno sa svog telefona.

Kada gledate slike mjesta na Street Viewu dodirnite bilo gdje na fotografiji kako biste vidjeli informacije o lokaciji. Zatim dodirnite "Pogledajte više datuma" kako biste vidjeli povijesne slike tog mjesta koje je Google objavio, a datiraju iz vremena kada je Street View pokrenut 2007.

Pregledajte svaku od slika kako biste vidjeli digitalnu vremensku kapsulu koja pokazuje kako se mjesto promijenilo - npr. kako je Vessel u njujorškom Hudson Yardsu izrastao iz temelja.

Izrada korisnije i impresivnije karte

Street View je bitan dio načina na koji Google mapira svijet. Sljedeće godine stiže nova kamera koja podsjeća na mačku, a evo kako nam Googleove slike pomažu u mapiranju.

Google koristi slike Street Viewa zajedno s umjetnom inteligencijom za korisna ažuriranja Google Maps aplikacije kao što je dodavanje novootvorenih tvrtki, otkrivanje novog radnog vremena u vašim omiljenim restoranima i ažuriranje informacija o ograničenju brzine na prometnicama.

Zapravo, tijekom posljednje tri godine AI je pomogao napraviti više od 25 milijardi ažuriranja na aplikaciji Google Karte kako bismo mogli biti sigurni da su informacije koje vidimo što je moguće svježije i ažurnije.

 Barcelona, Plaça de Catalunya.jpg
Barcelona, Plaça de Catalunya
Izvor: Google

Navigacija je sada lakša nego ikad, i unutra i vani. Slike Street Viewa pokreću popularne značajke kao što je Live View koji omogućuje korištenje kamere telefona za preklapanje navigacijskih uputa u stvarni svijet kako bismo mogli lakše pješačiti do svog odredišta.

Imerzivni pogled pomaže nam da saznamo neke stvari prije nego krenemo. Zahvaljujući napretku računalnog vida i umjetne inteligencije tijekom posljednjih nekoliko godina Google je u mogućnosti spojiti milijarde Street Viewa i zračnih slika kako bi stvorili bogati, digitalni model mjesta diljem svijeta.

S novim impresivnim prikazom koji stiže kasnije tijekom 2022 godine možete jednostavno kliziti do razine ulice na Google Kartama pa čak i pogledati unutrašnjost tvrtke kao da hodate unutar prostora.

Google upravo slavi 15. rođendan Street Viewa. U 2007. objavljene su prve Street View slike San Francisca, New Yorka, Las Vegasa, Miamija i Denvera. Imat ćete priliku svoju navigacijsku ikonu učiniti slavljeničkim automobilom Street Viewa – samo dodirnite ševron dok ste u navigaciji za vožnju. A na stolnom računalu voljeni Pegman, kojeg možete pokupiti i ostaviti bilo gdje na Kartama da biste vidjeli Street View, bit će odjeven u rođendanski šešir i balone za proslavu.

Kako biste i sami proslavili obljetnicu pogledajte najnovije kolekcije mjesta kao što su Piramide Meroë u Sudanu i Les Invalides u Francuskoj, popularna mjesta za istraživanje uz Street View i neke od najdražih slika Street Viewa do sada poput jednog od sedam svjetskih čuda – Petra u Jordanu.

 Piramide Meroë u Sudanu Street View.jpg
Piramide Meroë u Sudanu
Izvor: Google

 Les Invalides Street View.jpg
Les Invalides
Izvor: Google

 Petra Jordan Street View.jpg
Petra, Jordan
Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI