GOOGLE KARTE KAO KOPILOT: Izbjegnite plaćanje cestarine | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE KARTE KAO KOPILOT: Izbjegnite plaćanje cestarine

Autor Igor Martić

U posljednje vrijeme Googleova aplikacija za navigaciju ima sve bolje i bolje funkcionalnosti

 Cesta.jpg Izvor: Pexels

Zahvaljujući Google Maps aplikaciji dugi niz godina ne znamo za probleme na putovanjima, a svako novo ažuriranje donosi i nove funkcionalnosti. Bez obzira vozite li se gradom do posla i želite izbjeći gužvu, zastoje i ograničenja ili idete na vikend putovanje.

Nedavna poboljšanja uključuju cijene cestarina detaljniju navigacijsku kartu kako biste mogli bolje planirati vožnje, uštedjeti novac i istraživati neko novo mjesto.

Platiti ili ne platiti cestarinu

Odaberite najbolju rutu s novim cijenama cestarine, što može biti korisno prilikom vožnje na velike udaljenosti. Loši uvjeti na cestama i gust promet mogu pokvariti raspoloženje svakog putovanja. U tim trenucima možda biste željeli ići cestom s naplatom cestarine. Kako bi vam olakšali izbor između cesta s naplatom i redovnih cesta Google je po prvi put uveo cijene cestarine na Google Kartama.

Uskoro ćete vidjeti procijenjenu cijenu cestarine do vašeg odredišta prije nego što počnete navigaciju zahvaljujući pouzdanim informacijama lokalnih tijela za naplatu cestarine. Prate se čimbenici kao što su trošak cestarine ili drugi načini plaćanja, koji je dan u tjednu kao i koliko se očekuje da će cestarina koštati u određeno vrijeme kada ćete je koristiti.

Ako niste ljubitelj cesta s naplatom čim besplatna ruta bude dostupna Google će ju i dalje prikazati kao opciju. Kao i uvijek možete u potpunosti izbjeći rute s cestama s naplatom cestarine. Jednostavno dodirnite tri točke u gornjem desnom kutu uputa na Google Maps kako biste vidjeli opcije rute i odaberite "Izbjegni cestarine" (Avoid tolls).

Cijene cestarine na Androidu i iOS-u već su vidljive za gotovo 2000 cesta s naplatom cestarine u SAD-u, Indiji, Japanu i Indoneziji, a nove zemlje uskoro dolaze na popis.

Detaljnija karta

Vožnja po nepoznatim cestama može biti stresna, osobito kada vozite noću ili s automobilom punim ljudi. Iskustvu navigacije Google Karata dodane su bogate nove pojedinosti kako biste ih mogli s povjerenjem istraživati. Uskoro ćete na svojoj ruti vidjeti semafore i znakove zaustavljanja, zajedno s poboljšanim detaljima kao što su obrisi zgrada i područja od interesa.

 Google Maps semafori 4.jpg Izvor: Google Maps

U odabranim gradovima vidjet ćete još detaljnije informacije poput oblika i širine ceste, uključujući medijane i otoke kako biste mogli bolje razumjeti gdje se nalazite i pomoći smanjiti izglede za promjenu trake u posljednjem trenutku ili kad već nedostaje prostor za skretanje.

Nova navigacijska karta počinje se uvoditi u odabrane zemlje u nadolazećim tjednima na Androidu, iOS-u, Android Auto i CarPlayu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI