DVIJE KORISNE GOOGLE MAPS NADOGRADNJE: Eco-friendly ruta i Live View | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DVIJE KORISNE GOOGLE MAPS NADOGRADNJE: Eco-friendly ruta i Live View

Autor Ivan Vukić

Pronađite najučinkovitiju rutu i upotrijebite čaroliju Live Viewa

 Google Maps Live View 20.jpg Izvor: Google Maps

Uz imerzivni pogled na svijet novost u aplikaciji Google Karte su i eco-friendly rute te Live View u vašim omiljenim aplikacijama trećih strana.

Ekološki prihvatljiva ruta

Uz navigaciju s Google Maps lako ćete doći do svojeg odredišta, ali pri tome do tamo možete doći na održiviji način. Pomoći će vam u tome najnovija funkcionalnost Googleovih karata već ponuđena u SAD-u i Kanadi, a za očekivati je da će odabir ekološki najprihvatljivije rute stići uskoro i u Europu. Pri tome ne samo što ćete paziti na okoliš nego ćete i štedjeti gorivo.

 Google Maps Eco-friendly ruta.jpg Izvor: Google Maps

Od uvođenja ove funkcionalnosti vozači su prevalili 138 milijardi kilometara uštedjevši više od procijenjenih pola milijuna metričkih tona emisija ugljika - što je jednako 100.000 automobila koji se voze po cestama odnosno koji se više ne bi vozili. Kilometraža će se udvostručiti čim se usluga proširi na više mjesta, poput Europe.

Live View od sada u vašim omiljenim aplikacijama

Live View pomaže da pronađete put dok hodate koristeći AR (proširenu stvarnost) za prikaz korisnih strelica i uputa na vrhu vašeg telefona, dok koristite Google Karte za navigaciju. Osobito je ovo korisno kada se krećete po nezgodnim zatvorenim područjima poput zračnih luka, trgovačkih centara i željezničkih postaja.

Zahvaljujući Googleovoj tehnologiji temeljenoj na umjetnoj inteligenciji zvanoj globalna lokalizacija Google Karte vas mogu uputiti kamo trebate ići u nekoliko sekundi. Google od sada ovu tehnologiju čini dostupnom razvojnim programerima besplatno uz novi ARCore Geospatial API.

 Google Maps Live View 4.jpg Izvor: Google Maps

 Google Maps Live View 10.jpg Izvor: Google Maps

Programeri već koriste API za izradu aplikacija koje su još korisnije i pružaju jednostavan način interakcije s digitalnim i fizičkim svijetom odjednom. Tvrtka za dijeljena električna vozila Lime pilotira API u Londonu, Parizu, Tel Avivu, Madridu, San Diegu i Bordeauxu kako bi pomogla vozačima da parkiraju svoje e-bicikle i e-skutere odgovorno i izvan zona koje smetaju pješacima.

Telstra i Accenture ga koriste kako bi pomogli ljubiteljima sporta i posjetiteljima koncerata da pronađu svoja mjesta, koncesijske tribine i toalete na stadionu Marvel u Melbourneu.

DOCOMO i Curiosity grade novu igru koja vam omogućuje da se obranite od virtualnih zmajeva s robotskim suputnicima ispred kultnih znamenitosti Tokija kao što je Tokyo Tower. Novi Geospatial API sada je dostupan ARCore programerima, gdje god je Street View dostupan.

 Google Maps Live View 2.jpg Izvor: Google Maps