LAKŠI NAČINI ISTRAŽIVANJA NA IOS-U: Na telefonu i na pametnom satu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LAKŠI NAČINI ISTRAŽIVANJA NA IOS-U: Na telefonu i na pametnom satu

Autor Krunoslav Ćosić

Ažuriranjem Google Maps aplikacije na iOS-u dobit ćete i neke nove stvari

 Google Maps Apple iPhone.jpg Izvor: Shutterstock

Učinkovitost je uvijek bitna pa želite li biti nevezani za svoj iPhone tijekom vožnje koristite Siri za traženje uputa dok ste za volanom ili brzo pretražujte unutar Google Karata. Stižu nova ažuriranja za iOS koja olakšavaju korištenje Google karata u pokretu.

Pristupite Google Kartama sa svog početnog zaslona s novim widgetima. Novi widget putovanja omogućuje vam pristup putovanjima koja ste prikvačili na kartici Go izravno s početnog zaslona iOS-a – što dodatno olakšava dobivanje uputa.

 Google Maps widget.jpg Izvor: Google

Možete vidjeti vrijeme dolaska, sljedeći polazak na putovanje javnim prijevozom pa čak i predloženu rutu ako vozite. A budući da dobre stvari dolaze u malim paketima Google smanjuje postojeći widget za pretraživanje na Google Maps kako biste jednim malim dodirom mogli tražiti svoja omiljena mjesta ili navigirati do čestih odredišta.

Prethodno provjerite jeste li preuzeli najnoviju verziju aplikacije Google Karte kako biste vidjeli ove widgete u nadolazećim tjednima.

Krećite se uz pomoć svog Apple Watcha: ako imate Apple Watch na ruci i stalno se nalazite daleko od kuće i daleko od svog telefona uskoro ćete moći dobiti upute s Google Karti izravno na svoj sata.

Još jedna funkcionalnost uskoro stiže - više nećete morati započeti navigaciju sa svog iPhonea. Jednostavno dodirnite prečac Google Maps u aplikaciji Apple Watch i navigacija će se automatski pokrenuti na vašem Apple Watchu.

 Apple Watch.jpg Izvor: Google

Također, na svom satu možete dodati komplikaciju "Odvedi me kući" i dodirnuti je da biste pokrenuli početnu navigaciju na Google Kartama.

Pretražujte i dobivajte upute uz Siri i Spotlight: Google Karte se integriraju izravno u Spotlight, Siri i aplikaciju Shortcuts na iOS-u. Nakon što postavite prečace samo recite "Hej Siri, dobij upute" (Hey Siri, get directions) ili "Hej Siri, traži u Google kartama" (Hey Siri, search in Google Maps) kako biste odmah pristupili korisnim informacijama Google Karata. Značajku stiže u nadolazećim mjesecima, s poboljšanom funkcijom pretraživanja Siri koja dolazi kasnije ovog ljeta.

 Apple Siri & Sportlight.jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI