HTC SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Predstavit će drugačiji pametni telefon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HTC SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Predstavit će drugačiji pametni telefon

Autor Smartlife

Novi smartphone ponudit će funkcije za proširenu i virtualnu stvarnost

 HTC.jpg Izvor: @RANDOMONIC

Svijet postaje metaversum, sudeći po najava iz mnogih kompanija - sve je pokrenuo Facebook odnosno Meta, nastavio Microsoft, a u igri je već duže vrijeme HTC sa svojim Vive VR naočalama. Samo što VR nikako da postane mainstream.

Mogao bi to promijeniti novi HTC koji bi se mogao razlikovati od svih drugih telefona na tržištu. Plan je da se u novi model ugrade opcije za metaverzum, što znači funkcije za proširenu i virtualnu stvarnost.

O uređaju se još uvijek ne zna puno pa je zapravo jedino poznato to da stiže s opcijama koje podržavaju novi svijet proširene stvarnosti. Budući da je područje još uvijek novo, nitko nije siguran što te opcije znače pa će biti zanimljivo vidjeti što je HTC smislio.

 HTC VIVE Flow holoride (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Ako se zna da HTC-u virtualna realnost nije nepoznata, jer imaju Vive uređaje koje je napravio u suradnji s kompanijom Valve, pretpostavlja se da je novi telefon nastao na temelju tih iskustava. Podsjetimo se, prije nekoliko godina HTC je predstavio prvi na svijetu blockchain smartphone.

Mediji pišu da bi se metaverzum telefon mogao pojavi već u travnju 2022., a sigurno je da se radi o moćnom uređaju jer u suprotnom ne bi mogao podržati AR i VR funkcije. HTC nije lansirao ni jedan smartfon od prosinca 2018. godine kada je izašao Exodus 1 s ugrađenim novčanikom za kriptovalute.

HTC-ov šef hardvera planira se preseliti u metaverzum
Izvor: Youtube

U međuvremenu, najnoviji uređaj koji su predstavili je Vive Flow VR (isprobali smo ga u Barceloni, na MWC22 u veljači ove godine) - sliči na naočale i ima dva LCD ekrana te dvije kamere na prednjoj strani koje su zadužene za praćenje pokreta ruku. Namijenjen je uživanju u sadržajima tijekom vožnje, na stražnjem sjedalu automobila.

Pretpostavlja se da bi se novi pametni telefon mogao integrirati s ovim uređajem, a najavljeno je da stiže s vrhunskim funkcijama pa bi mogao biti ozbiljna konkurencija premium telefonima drugih kompanija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI