FC BARCELONA: Ulaze u NFT svijet i metaverzum | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FC BARCELONA: Ulaze u NFT svijet i metaverzum

Autor Krunoslav Ćosić

Jedan od najpoznatijih svjetskih nogometnih klubova iskorištava tehnologije

 Joan Laporta, FC Barcelona.jpg Izvor: Fcbarcelona

Predsjednik FC Barcelone Joan Laporta istaknuo je kako počinju koristiti najnovije tehnologije kao što su blockchain, non-fungible tokens (NFT odnoson nepromjenjivi tokeni) i metaverzum kako bi stvorili prilike za rast i potaknuli održivost.

Laporta je izjavio da FC Barcelona uskoro planira pokrenuti svoj prvi NFT, iako ne otkriva nikakve detalje. Također je otkrio da klub želi stvoriti vlastitu kriptovalutu i općenito gleda na blockchain kao na ključni alat za stvaranje uvjerljivih usluga za 300 milijuna navijača kluba diljem svijeta.

"Inovativni smo u korištenju i prilagodbi tehnologija i to ćemo biti i dalje", rekao je Laporta. “U posljednje vrijeme puno je pažnje posvećeno blockchain proizvodima i uslugama kao što su NFT i metaverse… Trebali bismo biti u mogućnosti ponuditi digitalne proizvode našim članovima, našim obožavateljima koji će biti usklađeni s vrijednostima kluba i generirati vrlo zanimljive emocionalno iskustvo”, prenosi Mobile World Live.

 FC Barcelona Camp Nou.jpg Izvor: AA World Travel Library / Alamy / Profimedia

Nogometni klub Barcelona, institucija s više od 120 godina povijesti i u vlasništvu svojih članova, također je u procesu obnove svog stadiona Camp Nou koristeći tehnologije, poboljšavajući održivost i dajući prioritet inkluzivnosti. Već je osnovan Barca Studios za proizvodnju vlastitog sadržaja i Barca Innovation Hub za nove tehnologije.

Barca namjerava diverzificirati i integrirati sve vrste esporta i zabave. "Želimo stvoriti nove prilike za rast", rekao je Laporta te dodao: “Cilj nam je osvajati naslove i usrećiti naše navijače, ali također moramo profitirati od prilika u sportskoj industriji. To je pitanje opstanka.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI