MWC22: Holoride i HTC debitirali s novim naočalama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC22: Holoride i HTC debitirali s novim naočalama

Autor Krunoslav Ćosić

Novi model naočala spreman je za zabavu u automobilu

 HTC VIVE Flow holoride (1).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Tehnološki startup koji podržava Audi i HTC u Barceloni je na MWC22 lansirao XR naočale u pokretu za korisnike VIVE Flowa. Naočale smo isprobalo na Mobile World Congressu 2022.

Holoride je tvrtka koja unaprjeđuje budućnost zabave u vozilu, a udruživanjem s HTC VIVE, inače vrhunskom platformom i ekosustavom virtualne stvarnosti (VR) će holoride implementirati svoju tehnologiju proširene stvarnosti (XR) u VIVE Flow.

Kompaktni i lagani uređaj su impresivne naočale namijenjene za prijevoz korisnika na stražnjem sjedalu automobila, a putnik će nakon toga ući u maštoviti svijet ispunjen sadržajem na svakom koraku, uključujući VR i tradicionalni 2D sadržaj.

VIVE Flow će biti prvi VR uređaj spreman za holoride za serijsku integraciju u automobile u okviru lansiranja tvrtke na tržište u drugoj polovici 2022. godine. Holoride će dodati uzbuđenje svakoj vožnji spajanjem XR sadržaja s podacima o kretanju, lokaciji i navigaciji u stvarnom vremenu iz automobila i njegovog okruženja, stvarajući hiper-imerzivna iskustva.

 HTC VIVE Flow holoride (6).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Uz VIVE Flow vozači se mogu prirodno kretati i manevrirati kroz virtualne svjetove s istim intuitivnim gestama kao i s konvencionalnim VR uređajima. A s holorideovim naprednim kino modom korisnici mogu privatno uživati u 2D sadržaju na virtualnom, pokretom sinkroniziranom kino ekranu.

Holoride ima misiju stvoriti uzbudljiva iskustva u vozilu za putnike koji putuju Metaverseom, a to počinje uzimanjem tehnologije u ruke – ili na glave – vozačima. Elegantan, prijenosni dizajn naočala znači da vozači mogu uživati u zabavnom i povezanom iskustvu gdje god krenuli.

 HTC VIVE Flow holoride (9).JPG Izvor: HTC

VIVE Flow je savršen suputnik na putovanju. Teži samo 189 g, udoban je za nošenje i lagan tako da vozači mogu lako prenijeti naočale do i iz automobila. Dizajn s dvostrukim šarkama i mekana brtva čine VIVE Flow jednostavnim za stavljanje, skidanje i sklapanje. I pruža kino ekran za uživanje u sadržaju, bilo da se radi o igrama ili TV-u i filmovima.

U Barceloni smo isprobali naočale koje ugodno stoje na glavi, ne opterećuju nos, a dodatna ugodnost postignuta je magnetnim dodatkom koji osigurava mekan kontakt između naočala i nosa. Ipak, idealno iskustvo se postiže sjedanjem u vozilo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI