OVO TREBATE ZNATI: Kupnja dobrog pročišćivača zraka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO TREBATE ZNATI: Kupnja dobrog pročišćivača zraka

Autor Smartlife

Sve je više zagađenja oko nas, naročito u urbanim sredinama

 Xiaomi pročišćivač zraka.jpeg Izvor: Xiaomi

Kako biste u svom domu udisali čist zrak ne smijete pogriješiti u odabiru pročistača. Bilo da se radi o onečišćenju koje pogađa one najosjetljivije među nama ili indeks onečišćenja prelazi 300, kad se nikome ne savjetuje izlazak van, lijepo je znati da smo pod svojim krovom zaštićeni, a upravo su zato pročistači zraka sve popularniji posljednjih godina.

Od pojavljivanja na tržištu do danas interes je u stalnom porastu, a uređaji koji eliminiraju negativne čestice poput duhanskog dima, raznih vrsta prašine ili dlaka kućnih ljubimaca brzo su postali sastavni dio mnogih kućanstava.

No, na tržištu postoji velik broj različitih modela i često nije lako procijeniti koji je pročistač za nas najbolji. U nastavku objašnjavamo na što biste trebali obratiti pozornost pri kupnji pročistača zraka.

Područje pokrivenosti

Vrlo bitna stavka pri kupnji pročistača zraka je površina koju uređaj može pokriti i to mora biti prva stavka koju tražite u specifikacijama jer ako je prostorija veća od predviđene pročistač jednostavno neće raditi učinkovito.

 Xiaomi pročišćivač zraka (2).jpg Izvor: Xiaomi

Ova stavka može vam i dugoročno uštedjeti novac jer ako kupite uređaj koji može pokriti površinu od npr. 60 m2, a cijeli stan vam je manji, to znači da će vam samo jedan pročistač biti dovoljan za cijeli apartman. Inače biste morali kombinirati više uređaja za obavljanje istog posla kao i potrošiti novac na zamjenu više filtara umjesto samo jednog.

Vrsta filtra

Kupnja pročistača uključuje redovite troškove održavanja, stoga morate znati da ćete povremeno morati kupiti novi filtar. Iako se na prvi pogled može činiti kao manji problem, vrsta filtra može biti vrlo važna stvar pri kupnji.

HEPA filtri su standardni i ne biste trebali pristati ni na što manje. No, mnogi veliki proizvođači idu korak dalje i nude naprednije filtere koji, osim što bolje filtriraju čestice iz zraka, smanjuju razinu buke i potrošnju energije.

 Xiaomi pročišćivač zraka (3).jpg Izvor: Xiaomi

Lakoća održavanja

Kao što smo već napisali filtre je potrebno povremeno mijenjati pa je vrlo važno da, kada za to dođe vrijeme, to bude što bezbolniji proces. Također, pročistači čija se gornja rešetka lako čisti svakako su u prednosti pred onima sa složenijim mehanizmima. Zato prije kupnje zamolite prodavača da vam demonstrira ovaj postupak ili ga sami pronađite na internetu i procijenite je li vam previše kompliciran.

Povezivost i napredne značajke

 Xiaomi pročišćivač zraka (4).jpg Izvor: Xiaomi

Ako u svom domu imate, primjerice, klima uređaj koji možete uključiti putem aplikacije dok ste na poslu onda znate koliko ova funkcija može biti korisna, ali i pomoći u uštedi novca. Nema razloga da ne potražite pročistač slične funkcionalnosti, s kojim možete daljinski mijenjati način rada.

Također, radi uštede vrlo je važno odabrati uređaj koji nudi automatsko uključivanje i isključivanje jer nema potrebe da pročistač radi non-stop i nepotrebno troši struju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI