ZIMA DONOSI VEĆU ZAGAĐENOST: Pronađite idealan pročišćivač zraka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZIMA DONOSI VEĆU ZAGAĐENOST: Pronađite idealan pročišćivač zraka

Autor Smartlife

Ovo su najbitnije stvari koje morate znati prije kupnje

 Prociscivac zraka Xiaomi.jpeg Izvor: Xiaomi

Sezona grijanja je počela, hladnije vrijeme nam stiže, a to može značiti samo jedno - zagađen zrak. Bilo da je u pitanju zagađenost koja utječe na najosjetljivije među nama ili indeks zagađenosti prelazi 300, kada se nikome ne savjetuje izlazak na otvoreno lijepo je znati da smo pod našim krovom zaštićeni, a upravo zbog toga su pročišćivači zraka postali sve popularniji posljednjih godina.

Od pojavljivanja na tržištu do danas interes je u neprestanom porastu, a uređaji koji eliminiraju negativne čestice poput duhanskog dima, različitih vrsta prašine ili dlaka kućnih ljubimaca brzo su postali sastavni dio mnogih domaćinstava.

 Prociscivac zraka Xiaomi (2).jpg Izvor: Xiaomi

Ipak, na tržištu postoji veliki broj različitih modela i često nije jednostavno procijeniti koji pročišćivač zraka je najbolji za nas. U nastavku objašnjavamo što je to na što bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupnje pročišćivača za zrak.

Površina pokrivenosti

Vrlo bitna stavka pri kupnji pročišćivača zraka je površina koju uređaj može pokriti i ovo mora biti prva stavka koju tražite u specifikacijama. Ukoliko je prostorija veća od predviđene pročišćivač jednostavno neće funkcionirati efektivno.

Ova stavka vam može i uštedjeti novac na duge staze jer ako kupite uređaj koji može, na primjer, pokriti površinu od 60 m2, a vaš cijeli stan je manjih dimenzija, to znači da će samo jedan pročišćivač biti dovoljan za cijeli stan. U suprotnom, morali biste kombinirati više uređaja da obave isti posao kao i trošiti novac na zamjenu više filtara umjesto samo jednog.

 Prociscivac zraka Philips.jpg Izvor: Philips

Vrsta filtara

Kupnja pročišćivača sa sobom nosi troškove redovnog održavanja pa morate znati da ćete periodično morati kupiti novi filtar. Iako na prvi pogled može djelovati kao minorna stvar, vrsta filtra može biti značajna stvar pri kupnji.

HEPA filtri su standard i ne biste smjeli prihvatiti ništa manje. Ipak, mnogi veliki proizvođači idu korak dalje i nude naprednije filtre koji, osim što bolje filtriraju čestice iz zraka, također smanjuju nivo buke i potrošnju energije.

 Prociscivac zraka Xiaomi (4).jpg Izvor: Xiaomi

Lakoća održavanja

Kao što smo već napisali filtre je potrebno periodično mijenjati te je vrlo bitno da, kada za to dođe vrijeme, to bude što bezbolniji proces. Također, pročišćivači čija se gornja rešetka lako čisti svakako imaju prednost pred onima koji imaju složenije mehanizme. Zato vam preporučujemo da od trgovca tražite demonstraciju ovog postupka ili da ga na internetu sami pronađete i procijenite koliko je to komplicirano.

Povezanost i napredne funkcije

Ukoliko u svom domu posjedujete, na primjer, klimu koju možete putem aplikacije uključiti dok ste na poslu, onda znate koliko ova funkcija ne samo što može biti korisna već vam također pomaže da štedite. Potražite pročišćivač koji posjeduje sličnu funkcionalnost, kojom ćete na daljinu moći promijeniti način rada.

 Prociscivac zraka Xiaomi (3).jpg Izvor: Xiaomi

Također, kako biste uštedjeli vrlo je važno birati uređaj koji nudi automatsko paljenje i gašenje jer nema potrebe da pročišćivač radi non-stop i bespotrebno troši električnu energiju.

Koji odabrati?

Ovo je već stavka oko koje vam ne možemo pomoći jer je ta odluka apsolutno na vama. Prema našoj procjeni, Xiaomi pročišćivači zraka su s pravom veoma popularni jer nude odlične performanse i funkcionalnost po odličnoj cijeni, a ne možete pogriješiti ni s uređajima kao što je Dyson, ali ćete morati izdvojiti mnogo više novca.

Naravno, postoji pregršt modela i brendova i najvažnije je da budete zadovoljni. Jedino što vas možemo savjetovati je da odaberete uređaj za koji ste sigurni da ćete moći pronaći rezervne dijelove jer ne želite potrošiti novac, a da za godinu ili dvije izgubiti svu funkcionalnost zbog nedostatka istih.

 Prociscivac zraka Unbeaten.jpg Izvor: Unbeaten

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI