Provjerite kvalitetu zraka na Google Maps | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Provjerite kvalitetu zraka na Google Maps

Autor Smartlife

Nova funkcija je za sada dostupna u samo tri države

 Google-maps-AQI.jpg Izvor: Smartlife

Najnovije ažuriranje aplikacije Google Karte donosi novi sloj mapa koji će korisnicima prikazivati AQI podatke, odnosni indeks kvaliteta zraka.

Ažuriranje Google aplikacije je dostupno za iOS i Android uređaje, a nova funkcija korisnicima omogućava provjeru kvalitete zraka u nekoj regiji – ima li smoga ili dima, koliko je neko mjesto zagađeno ili nije zagađeno.

Novi AQI slojevi također dolaze s vodičem za odgovarajuće aktivnosti na otvorenom u odnosu na kvalitetu zraka odnosno koje aktivnosti treba izbjegavati. Google Maps također prikazuje kada su informacije posljednji put ažurirane.

Trenutno je ova funkcija dostupna u SAD-u, Indiji i određenim dijelovima Australije, a aplikacija uzima podatke od vladinih agencija i PurpleAira, jeftine senzorske mreže koja korisnicima može dati lokalni prikaz kvalitete.

Kako biste omogućili ovaj sloj kvalitete zraka na vašoj mapi potrebno je pritisnuti gumb u gornjem desnom kutu ekrana vašeg telefona, a zatim izabrati kvalitetu zraka među ponuđenim slojevima.

Novo ažuriranje je također donijelo sloj lokacija požara, ali je ova funkcija dostupna samo za SAD. Još uvijek ne znamo kada će podaci kvalitete zraka biti vidljivi za Hrvatsku, ali se nadamo da nećemo dugo čekati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI