TELEFÓNICA I BOSTON SCIENTIFIC: 5G rješenje za operacije srca | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TELEFÓNICA I BOSTON SCIENTIFIC: 5G rješenje za operacije srca

Autor Davor Dakić

Sustav će prikupljati informacije od različitih medicinskih timova

 Operacija srca srce (1).jpg Izvor: Shutterstock

Informacije će se zatim slati putem sigurne mobilne komunikacije niske latencije i velike propusnosti tehničaru specijalistu koji će potom moći vizualizirati i analizirati pomoć liječnika i pružiti podršku na daljinu.

Telefónica España i Boston Scientific namjeravaju surađivati na pružanju napredne zdravstvene tehnologije temeljene na 5G-u te će pružati podršku na daljinu brojnim bolnicama u Europi, Africi i na Bliskom istoku.

Obje su tvrtke imale za cilj razviti poboljšanu digitalnu podršku liječnicima tijekom zahvata na pacijentima sa srčanim problemima u stvarnom vremenu, na daljinu i digitalizirano. Uz mogućnost vizualizacije i analize pomoći liječniku daljinska podrška u stvarnom vremenu može se pružiti kao u interakciji licem u lice. Sustav će također podržati obuku drugih tehničara i liječnika.

 Doktor tablet.jpg Izvor: Telefonica

Zahvaljujući 5G povezivosti bit će moguće daljinski upravljati dijagnostičkom opremom tijekom zahvata i na taj način podržati medicinski tim u stvarnom vremenu zahvaljujući mogućnosti prijenosa velikih količina podataka i njihovoj niskoj latenciji.

Ovo će rješenje pomoći optimizirati zdravstvene procese olakšavajući daljinsku intervenciju stručnih stručnjaka, izbjegavajući nepotrebna putovanja i tako doprijeti do većeg broja bolnica. Ovakva rješenja omogućuju optimizaciju znanja stručnjaka na terenu, uklanjanje geografskih barijera i povećanje njihove dostupnosti, a sve to pomaže u boljim ishodima za pacijente.

 Operacija srca srce (2).jpg Izvor: Shutterstock

Telefónica España doprinijet će svojim iskustvom u razvoju tehnoloških rješenja u području e-zdravlja i implementirati sustav daljinskog upravljanja za uređaje za upravljanje srčanim ritmom i elektrofiziološke uređaje i sustave u Bostonskom znanstvenom centru za daljinsku podršku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI