EHZZO: Bolja organizacija i dostupnost zdravstvene zaštite | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EHZZO: Bolja organizacija i dostupnost zdravstvene zaštite

Autor Krunoslav Ćosić

Projekt je vrijedan gotovo 115 milijuna kuna

 2022-6-3_Atos i HZZO.jpg Izvor: Atos

Na razvoju projekta eHZZO zajednički će u sljedećih 19 mjeseci raditi Atos Hrvatska i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Cilj je uz novi središnji IT sustav HZZO-a povećati učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalnu razmjenu podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama.

Sustav HZZO-a sadrži podatke o osiguranim osobama i troškovima pružanja zdravstvene zaštite pacijentima te predstavlja glavni izvor podataka za procese planiranja zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. Doprinijet će efikasnijem upravljanju i nadzoru unutar zdravstvenog sustava, a posebno financijskih sredstava.

 2022-6-3_Atos i HZZO_1.jpg Izvor: Atos

Projekt e-HZZO dobio je 114.705.882 kuna iz Fonda za regionalni razvoj, od čega EU bespovratno sufinancira 85% ukupne vrijednosti projekta dok će nacionalno sufinanciranje iznositi 15%. Cilj projekta je ostvariti temelje za modernizaciju, proširenje i implementaciju novih poslovnih IT sustava HZZO-a te uvesti učinkovitiji i kvalitetniji nadzor kao i upravljanje zdravstvenim sustavom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI