DOKTOR GOOGLE: Mnogima je to doktor broj 1 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOKTOR GOOGLE: Mnogima je to doktor broj 1

Autor Davor Dakić

Liječnici više nisu na prvom mjestu kada su u pitanju zdravstvene tegobe

 Google laptop doktor.jpg Izvor: Shutterstock

Za mnoge ljude u današnje vrijeme prvi korak koji će poduzeti nakon otkrivanja neobičnog osipa ili osjećaja zabrinjavajuće boli nije liječnik već Google tražilica. Podaci iz Eurostata pokazuju iz koji se zemalja ljudi najviše oslanjaju na medicinske informacije s interneta.

U Finskoj je čak 8 od 10 ispitanika reklo da su zdravstvene informacije tražili na webu. To je povećanje od 22 postotna boda u odnosu na 2011. godinu (s 58 na 80 posto). Danska je zabilježila sličnu razinu oslanjanja na dr. Googlea – 75 posto (prije 11 godina 54 posto).

 Google doktor pametni telefon.jpg Izvor: Shutterstock

U Španjolskoj je u 2011. godini samo 38 posto odraslih izjavilo da traži medicinske informacije na internetu, ali kako pokazuje infografika došlo je do ogromnog porasta - 69 posto ispitanih sada kaže da se obraćaju Googleu i ostalima za zdravstveni savjet.

Sličan velik porast zabilježen je i u Irskoj, s 44 na 66 posto. Austrijaci su u 2011. godini činili 53 posto onih koji su odgovore tražili na internetu, a u 2021. godini dostigli su 60 posto. Međutim, u Njemačkoj se dogodila obrnuta situacija jer se oslanjanje na internet za zdravstvene teme između 2011. i 2021. godine smanjilo s 54 na 45 posto.

U anketi koju prenosi Statista sudjelovali su ispitanici u dobi od 16 do 74 godine, a anketa prikazuje rezultate iz 2011. i 2021. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI