Narukvica prati promjene razine glukoze prije i poslije obroka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Narukvica prati promjene razine glukoze prije i poslije obroka

Autor Igor Martić

Quantum Operation na CES 2022 predstavlja koristan i inovativan proizvod

 Quantum Operation narukvica za glukozu.jpg Izvor: Quantum Operation

Neinvazivna glukometar narukvica za kontinuirano praćenje bit će predstavljena u Las Vegasu, a koristi senzor za praćenje te može bilježiti promjene razine glukoze prije i nakon obroka. Tehnologija Quantum Operationa osvojila je već CES 2022 nagradu za inovacije u kategoriji "Zdravlje i dobrobit".

Quantum Operation Inc., zdravstveni IoT startup sa sjedištem u Tokiju, predstavit će prvi neinvazivni glukometar na svijetu u obliku narukvice koja omogućuje neprekidni nadzor. Uređaj, koji koristi patentiranu tehnologiju senzora spektra tvrtke za precizno mjerenje glukoze u krvotoku osobe kroz kožu, eliminira potrebu - i bol - svakodnevnog korištenja igle za dijabetičare.

Tvrtka također dodaje novu funkciju uređaju za praćenje promjena u razinama glukoze u krvi prije i nakon jela. To je bitan pokazatelj za dijabetičare koji treba pratiti što se događa u tijelu kako bi se spriječilo napredovanje bolesti.

“Iako je bitno provjeravati razinu glukoze u krvi prije i nakon obroka, to doprinosi već opterećenoj svakodnevnoj rutini pacijenata zabadanja igle u prste ili ruke više puta dnevno. Oduševljeni smo što im sve ovo možemo učiniti bezbolnim i napornim,” rekao je izvršni direktor Quantum Operation Kazuma Kato te nastavio:

“Dijabetes pogađa 463 milijuna ljudi diljem svijeta, uzrokujući 1,5 milijuna smrtnih slučajeva svake godine. Oduševljeni smo što možemo na CES 2022 pokazati kako naša tehnologija može revolucionirati svakodnevno upravljanje bolestima pacijenata."

non-invasive Glucose sensor Proto Type
Izvor: Youtube

Neinvazivno praćenje 24/7 omogućeno je temeljnim tehnologijama Quantum Operationa koje uključuju nove materijale spektrometara, od kojih je jedan dizajniran za emitiranje optimalnog spektra, a drugi je vrlo osjetljiv na ciljane spektre.

Ove se tehnologije mogu koristiti za mjerenje svih vrsta vitalnih znakova, u rasponu od otkucaja srca do zasićenja kisikom (SPO2). Tehnologije omogućuju zdravstvenim tvrtkama prikupljanje točnih podataka i pružanje boljih rješenja za kontrolu i upravljanje bolestima.

Značajke:

• neinvazivno, precizno i kontinuirano praćenje glukoze
• praćenje promjene razine glukoze prije i nakon obroka
• omogućuje pružateljima zdravstvenih usluga daljinski nadzor stanja pacijenata
• može poslužiti kao učinkovit alat za prikupljanje velikih količina podataka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI