BESPILOTNE LETJELICE Dronovi će poboljšati pristup zdravstvenoj zaštiti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BESPILOTNE LETJELICE Dronovi će poboljšati pristup zdravstvenoj zaštiti

Autor Igor Martić

Air Methods je najavio lansiranje Sprighta uz koji će se spašavati zdravlje ljudi

  Izvor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dron odnosno bespilotna letjelica može prenijeti teret do 6 kilograma, prima do tri paketa istovremeno, a svaki se spušta vlastitim vitlom dok je dron u zraku. Dron je nastao u suradnji Air Methodsa i njemačkog proizvođača bespilotnih letjelica Wingcopter.

 Drone;category_code_new Izvor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Radi se o prvoj mreži za isporuku temeljenoj na zdravstvenim uslugama uz pomoć koje će dronovi diljem SAD-a pomagati ljudima koji se nalaze daleko od zdravstvenih ustanova i zdravstvenih djelatnika. Na taj će se način spašavati životi, unaprijediti zdravlje i kompletan zdravstveni sustav. Smanjit će se i troškovi daljinskim pristupom do udaljenih lokacija.

Air Methods je pružatelj medicinskih usluga u zračnom prometu uz čije će se usluge smanjiti izazovi opskrbe jer će dronovi moći preletjeti udaljenost do 75 kilometara, uz jedno punjenje baterija (doseg je testiran uz masu tereta do 5 kilograma). Pri tome će se, uz pomoć osam rotora, kretati brzinom od 144 km/h. Dron se može podignuti okomito poput helikoptera, a zatim prelazi u vodoravni let s fiksnim krilima.

 Drone;category_code_new Izvor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Usluga putem bespilotnih letjelica zove se Spright i za sada se isprobava u Kansasu s partnerom projekta Hutchinson Regional Medical Systems. Pokaže li se koncept uspješnim, bit će uvedena nacionalna mreža brze isporuke medicinskog materijala dronom koristeći postojeće baze.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI