LAMPA LILI Pomaže pri čitanju osobama s disleksijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LAMPA LILI Pomaže pri čitanju osobama s disleksijom

Autor Krunoslav Ćosić

Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji osobe mogu lakše čitati

 Lili lampa (2).jpg Izvor: Lili for Life

Prilagodljiva, povezana i prijenosna lampa Lili pomaže osobama s disleksijom kako bi lakše čitale. U pozadini se nalazi tehnologija koju je nagradila French National Academy of Medicine.

Dizajnirana za svakodnevnu upotrebu Lili pomaže osobama s disleksijom svih dobnih skupina kako bi dobili pristup tečnijem i ugodnijem čitanju. Zahvaljujući svojoj patentiranoj tehnologiji, lampa omogućuje trenutno i lakše dešifriranje riječi dok istovremeno smanjuje umor koji se javlja tijekom duljeg čitanja.

 Lili lampa (1).jpg Izvor: Lili for Life

Misija Lili for Life je pomagati osobama s disleksijom kao što i slogan kaže: „S Lili čitam i ponovno živim“. Ovom patentiranom tehnologijom Lili for Life jača svoju ambiciju da ponudi alat koji olakšava čitanje osobama s disleksijom.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, 8 do 10 posto svjetske populacije ima poremećaje s disleksijom. Komplementarno seansama logopedske terapije, ovaj alat omogućuje osobama s disleksijskim poremećajima napredak u čitanju i pravopisu.

Kako funkcionira?

Lili for Life razvila je tehnološki uređaj koji proizvodi gotovo neprimjetne bljeskove svjetla, koji ispravljaju “efekt zrcala”. Ova inovativna patentirana tehnologija temelji se na znanstvenom otkriću dvojice francuskih fizičara, Alberta Le Flocha i Guya Roparsa.

 Lili lampa (6).jpg Izvor: Lili for Life

Nagrađeni 2020. od strane Francuske nacionalne akademije medicine otkrili su da, za razliku od normalnih čitatelja, osobe s disleksijskim poremećajima imaju dva dominantna oka. Stoga, dok čitaju vide zrcalne slike što uzrokuje preklapanje slike u njihovom mozgu i otežava čitanje.

Bljeskovi koje proizvodi Lili lampa stvaraju vremenski odmak u obradi vizualne percepcije slova čime se uklanjaju ta preklapanja slike. Stoga čitanje postaje tečnije, brže, manje zamorno čime se omogućuje bolje razumijevanje značenja pročitanog teksta.

Učinkovita za gotovo 80% korisnika Lili lampe

Između svibnja i rujna 2021. Lili for Life proveo je beta test učinkovitosti svoje lampe na 30 osoba s disleksijom. Na kraju 4-mjesečne studije za gotovo 80% korisnika zabilježena su značajna poboljšanja u čitanju i razumijevanju teksta.

Dizajnirana kako bi se lako prenosila lampa ima autonomiju od 6 sati. Sklopiva je, lagana te se isporučuje s torbicom. Lako se može spremiti u školsku ili drugu torbu kako bi pratila svog korisnika posvuda.

Kako bi se svakom korisniku omogućila optimizirana udobnost čitanja, potrebno je napraviti personaliziranu postavku s pametnog telefona nakon preuzimanja aplikacije Liliforlife iz Play Storea ili App Storea. Lili for Life svojim korisnicima nudi besplatnu podršku u ovom procesu.

Nakon što je personalizirano postavljena i uključena za svakodnevnu upotrebu nisu potrebne daljnje radnje. Diskretna i bez vizualnih distraktora Lili lampa savršeno je prikladna za školske i profesionalne sredine.

Cijena za lampu Lili je 349 eura, a prodaja je upravo počela te je dostupna za prodaju u cijelom svijetu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI