ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Kakva je veza između automobila i čipova | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Kakva je veza između automobila i čipova

Autor Igor Martić

Nije samo automobilska industrija gladna mikročipova, ali ćemo se usredotočiti na njih

  Izvor: Profimedia

Nedostatak čipova odnosno poluvodiča zahvatio je cijeli svijet – kasne isporuke igraćih konzola PlayStation 5, neizvjesno je hoće li u kolovozu Samsung predstaviti Galaxy Note21 seriju, neizvjesno je kad će jučer po prvi put pokazani Huawei P50 vidjeti svjetlo dana…

Tijekom prve faze epidemije koronavirusa mnogi su tvornički pogoni zaustavljeni, a paralelno je porasla potražnja za malenim čipovima u kojima se nalaze milijarde tranzistora sposobnih obavljati milijune operacija u sekundi. Mnogi sve češće trebaju dodatni uređaj, zbog rada od kuće. Djeca se (sve) više igraju kod kuće. Elektronika i digitalne usluge postale su izuzetno tražene.

Zavirit ćemo malo dublje u tu tematiku, članak slijedi već poslije ponoći na Smartlife.hr, a do tada proučite uvjete javnog poziva za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila – možda razmišljate o kupnji električnog ili plug-in hibridnog vozila, uz koji ćete štedjeti. Ako se pri tome susretnete s pojmom odustatnina, mi donosimo značenje te riječi koja se ne koristi baš često.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI