UPOZORENJE KOJE TREBA OZBILJNO SHVATITI Čipova neće biti (dovoljno) do 2023. godine | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UPOZORENJE KOJE TREBA OZBILJNO SHVATITI Čipova neće biti (dovoljno) do 2023. godine

Autor Davor Dakić

IBM upozorava da bi trenutni nedostatak čipova mogao utjecati na proizvodnju pametnih telefona u sljedeće dvije godine

  Izvor: Profimedia

Nema dobrih vijesti što se tiče proizvodnje i potražnje za čipovima (poluvodičima). Globalna potražnja i nemogućnost proizvodnje koliki su zahtjevi iz velikog broja industrija sve do 2023. godine utjecat će na proizvodnju mnogih uređaja kojima su čipovi neophodan dio.

Prvenstveno se to odnosi na pametne telefone, ali i na automobile. O problemu isporuka čipova upozorava predsjednik IBM-a Jim Whitehurst, a tvrtka se sprema na alternativne korake kako bi se udovoljilo potražnji.

 chip;attractive;beautiful;beauty;bracelet;bronze;brown;cap;caucasian;electronic;cute;expression;fashion;female;technology;future;futuristic;girl;glamour;eye;golden;gorgeous;covered;hat;hold;holding;isolated;set;lifestyle;cumputer;modern;necklace;people;person;circuit;portrait;pretty;metal;metallic;sequins;sexy;silver;studio;style;tech;hardware;urban;wig;woman;young Izvor: Profimedia

Industriji će trebati vremena kako bi se izgradili potrebni kapaciteti, a sve s ciljem ublažavanja trenutne nestašice čipova koji nedostaju širem sektoru potrošačke elektronike. Nagli porast potražnje čipova potaknula je pandemija Covid-19, a i Huaweijeva nevolja sa SAD-om također je imala značajan utjecajna isporuke.

Kako bi se ublažilo veliko zaostajanje između razvoja tehnologije i proizvodnje čipova, Whitehurst je za BBC News izjavio kako IBM nastoji ponovno upotrijebiti i produžiti život nekih tehnologija, zajedno s ubrzanim ulaganjima u tvornice za povećanje kapaciteta.

I druge kompanije koje proizvode čipove imaju problem s nestašicom. Američki Qualcomm očekuje poboljšanje situacije do kraja ove godine dok tajvanski TSMC očekuje da bi se sadašnja situacija s potražnjom mogla nastaviti i u 2022. godini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI