ELON MUSK NAPRAVIO ZBRKU Tesla automobili više se ne mogu kupovati s bitcoin valutom | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELON MUSK NAPRAVIO ZBRKU Tesla automobili više se ne mogu kupovati s bitcoin valutom

Autor Igor Martić

Odlukom da više ne prihvaća bitcoin Elon Musk je direktno utjecao na vrijednost ove kriptovalute

  Izvor: Profimedia

Automobili Tesla više se ne mogu kupovati s bitcoin valutom, a razlog je ekologija. Rudarenje digitalnih bitcoina energetski je zahtjevan proces koji istovremeno doprinosi povećanju emisija CO2. Dakle, ekološka šteta koju izazivaju rudari sa svojim računalima i povećanom potrošnjom električne energije razlog je Elonovoj odluci.

  Izvor: Twitter

54.602 američka dolara bila je vrijednost bitcoina u ponoć s 12. na 13. svibnja. Uslijedio je nagli pad na 47.720 dolara oko 2 sata ujutro, da bi se valuta počela oporavljati tijekom dana, ali nije prelazila iznad 51.000 dolara. Večeras oko 19:30 jedan bitcoin je vrijedio 47.620 dolara.

  Izvor: Coindesk

Trenutno najbogatiji čovjek na svijetu svojim potezima može neke odvesti u siromaštvo, ali isto tako i donijeti im bogatstvo. Musk je u ožujku ove godine izjavio da će njegova kompanija Tesla primati bitcoine prilikom kupnje električnih vozila.

Godišnja potrošnja električne energije potrebne za rudarenje kriptovalute bitcoin jednaka je godišnjoj potrošnji struje čitave Nizozemske, a struje uglavnom dolazi iz termoelektrana. Istovremeno, nagađa se da bi sve ovo moglo ići u koristi Dogecoinu kojeg je Musk u veljači ove godine podržao, što je donijelo rast od čak 800 posto.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI