A POČELO JE KAO MEME: Cijena kriptovalute Dogecoin doslovce leti u nebo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

A POČELO JE KAO MEME: Cijena kriptovalute Dogecoin doslovce leti u nebo

Autor Ivan Vukić

„Dogecoin to the moon“ je fraza koja se koristi među korisnicima kriptovalute Dogecoin

  Izvor: Shutterstock

Vrijednost dogecoin (dog-e-coin) kriptovalute je sredinom travnja u strelovitom uzletu. Na dijagramu na kojem je prikazana cijena to i sami možete vidjeti, a odnosi se na period od siječnja do travnja ove godine (izvor: CoinDesk, a prenosi Statista).

  Izvor: Statista

 Dogecoin kriptovaluta počela je kao zabavni meme, a sad se vidi da u pozadini nije nikakva šala. U siječnju 2021. vrijednost je skočila 800 posto. U veljači je cijena skočila na tada vrtoglavu visinu od 0,05 USD, nakon što je Elon Musk objavio svoj tweet. U međuvremenu, cijena je skočila iznad granice od 25 centi, a primjetno je da i dalje raste.

  Izvor: Twitter

Fraza „Dogecoin to the moon“ koristi se za opisivanje uvjerenja da će doći do masovnog skoka cijene; a nedavni skok vrijednosti zasigurno je blizu ostvarenja ovog sna. Pogledajmo kakva je perspektiva dogecoina.

Jedan bitcoin trenutno vrijedi oko 60.000 američkih dolara. Figurativni mjesec o kojem govorimo kao o cilju zasigurno je u slučaju dogecoina daleko, a istovremeno mnogi analitičari očekuju da će balon uskoro puknuti.

Elon Musk inače zagovornik dogecoina i samoprozvani gospodar memea, progurao je ideju da dogecoin odvede do stvarnog Mjeseca u svojoj SpaceX raketi. Dogecoin je kriptovaluta s likom psa, u prosincu 2013. godine uveden kao šaljiva kriptovaluta.

Izvorni autori su Billy Markus i Jackson Palmer, a valutna oznaka dogecoina je veliko slovo eth koji izgleda kao slovo Đ (u primjeni je bio u skandinavskim zemljama u srednjem vijeku). 30. lipnja 2015. izrudaren je 100 milijarditi dogecoin.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI