MA KAKAV BITCOIN U koju se kriptovalutu zaista isplati uložiti? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MA KAKAV BITCOIN U koju se kriptovalutu zaista isplati uložiti?

Autor Krunoslav Ćosić

Unatrag nešto manje od desetljeća mnogi rudare kriptovalute, ali daleko je više onih koji se žele obogatiti preko noći. Potrebno je samo „upiknuti“ u pravu digitalnu valutu

  Izvor: Profimedia

Kupovina i prodaja kriptovaluta mnogima donosi nemir u život – danas imaju 100.000 dolara vrijednosti, a već sljedeće jutro ta vrijednost može pasti na 80.000 eura, na primjer. Tržište kriptovaluta izuzetno je živnulo unatrag nekoliko godina, a danas svi znaju za bitcoin.

  Izvor: Coindesk

Mediji najviše o njemu piše jer mu je vrijednost zaista velika – u ovom trenutku vrijedi 58.043 američka dolara, a u ovom trenutku (dakle, samo dvije-tri sekunde kasnije) vrijednost mu se već promijenila. U plus ili u minus. Ako pada, mnogi ga se rješavaju, a ako raste mnogi ga kupuju.

2021. godina zaista bi mogla biti godina kriptovaluta, a kupnja koju obavi samo jedna javna osoba (poput Elona Muska) može pokrenuti ogromni investicijski val. Jedna od valuta kojoj je ove godine vjetar u leđa dao Elon Musk je i dogecoin, valuta nastala iz šale. Ali, Musk se ne šali, a nije šala niti rast.

 DOGECOIN;CRYPTOCURRENCY;CONTINUES;SURGE;GLIWICE;POLAND;06;MAY;2021;LOGO;IS;DISPLAYED;A;MOBILE;PHONE;SCREEN;PHOTOGRAPHED;FOR;ILLUSTRATION;PHOTO;6;MEME;STYLED;AFTER;AN;INTERNETFAMOUS;SHIBA;INU;THAT;WAS;LAUNCHED;AS;JOKE;2013;NOW;WORTH;MORE;THAN;FORD;MOTOR;COMPANY;BP;OR;TESCO;BUSINESS;ECONOMY;CRYPTO;CURRENCY;VIRTUAL;MONEY;MONETARY;DOGE;SYMBOL;SIGN;PRICE;STOCK;BEATA;ZAWRZEL;NURPHOTO;FIN;99449962 Izvor: Profimedia

Ukoliko se za usporedbu uzme sedmodnevni period (25. do 31. prosinca 2020.) prema jednom nedavnom tjednu (28. travnja do 4. svibnja 2021.), dolazi se do zanimljivih informacija, objavio je CoinDesk, a prenosi Statista.

Bitcoin je u toj usporedbi imao rast od ogromnih 113 posto. Ma samo mislite da je ogroman rast. Razuvjerit ćemo vas u gotovo svakoj sljedećoj rečenici koju pročitate na Smartlife.hr. Litecoin je rastao 115 posto, Dash 198 posto, a Ethereum je imao rast od 324 posto.

Nastavljamo s razuvjeravanjem: Maker je imao rast od 760 posto, a Dogecoin od čak 7555 posto. Da, da, upravo toliko. A do prije nekoliko mjeseci, točnije do siječnja ove godine za ovu „šaljivu“ valutu rijetko je tko znao. Osnivač je prije više godina odlučio na šaljiv način odgovoriti na tada rastuće tržište kriptovaluta.

Digitalna (meme) valuta s likom psa strelovito raste. Do kada će rasti, da li je sada pravi trenutak za kupnju ili pak za prodaju ako ste vlasnici, to nitko ne zna. Kao što nitko ne zna tko će sljedeći vikend osvojiti jackpot.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI