ODLIČNA VIJEST ZA XIAOMI SAD ukida sankcije uvedene početkom siječnja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ODLIČNA VIJEST ZA XIAOMI SAD ukida sankcije uvedene početkom siječnja

Autor Smartlife

Xiaomi je prije nekoliko mjeseci završio na crnoj listi američke administracije

  Izvor: Profimedia

Između nekoliko kineskih tvrtki koje je Donald Trump stavio na Entity listu od početka siječnja ove godine je i Xiaomi. Američka administracija optužila je ovog kineskog proizvođača da su pod kontrolom i povezani s kineskom vojskom, što je Xiaomi oštro odbacio.

Tada su iz Xiaomija napisali sljedeće priopćenje:

Tvrtka Xiaomi poštuje zakone i posluje u skladu sa zakonima i pravnim regulativama na svim poslovnim tržištima. Tvrtka naglašava da su njeni proizvodi i usluge namijenjeni za građansku i komercijalnu upotrebu. Nadalje, tvrtka nije u vlasništvu, nije pod kontrolom i nije povezana s kineskom vojskom te nije „komunistička kineska vojna kompanija“, kako je Zakon o odobrenju nacionalne obrane (National Defense Authorization Act – NDAA) naziva. Tvrtka će poduzeti odgovarajuće radnje kako bi zaštitila svoj interes te interes dioničara. U ovom trenutku tvrtka razmatra potencijalne posljedice ovog događaja kako bi osigurala potpuno razumijevanje njegovog utjecaja na grupu. Tvrtka će osigurati daljnje objave sukladno potrebama.

U ožujku ove godine Okružni sud Sjedinjenih Američkih Država je za okrug Kolumbija (privremeno) poništio prethodnu odluku američke administracije o opasnosti od Xiaomija. Time su bila maknuta ograničenja američkim građanima vezanima uz kupnju vrijednosnih papira.

Od danas Xiaomi nije na crnoj listi, ali to ne vrijedi za Huawei i ZTE, koji su još od ranije na toj list. Xiaomi može nastaviti poslovanje i primati investicije od američkih kompanija, odlučeno je na sudu te postalo dostupno javnosti u službenim dokumentima.

Konačna i zvanična odluka bit će donesena 20. svibnja 2021., a u međuvremenu će i američka vlada i Xiaomi iznijeti po još jedan prijedlog sporazuma, piše Bloomberg. Dionice kompanije Xiaomi danas su porasle za 6,7 posto, a očekuje se i daljnji rast.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI