POVIJESNO PRVO MJESTO U Hrvatskoj se sve više voli Xiaomi, a i Nokia se vraća | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POVIJESNO PRVO MJESTO U Hrvatskoj se sve više voli Xiaomi, a i Nokia se vraća

Autor Krunoslav Ćosić

Budi se tržište pametnih telefona ne samo u svijetu nego i u Hrvatskoj

  Izvor: Profimedia

U svijetu je u prvom ovogodišnjem kvartalu isporučeno oko 340 milijuna pametnih telefona, ovisno tko ih broji – Canalys kaže 347 milijuna, a IDC 345,5 milijuna dok Strategy Analytics kaže 34 milijuna. Na svim listama na prvom je mjestu Samsung, a slijede Apple i Xiaomi.

  Izvor: Canalys

  Izvor: Canalys

Na tržištu Europe situacija je nešto drugačija: Samsung je i na našem kontinentu prvi, ali Xiaomi je drugi dok je Apple treći. Idemo sada u Hrvatsku, a tamo je pak Xiaomi prvi. Po prvi put u povijesti.

  Izvor: Canalys

Kineski Xiaomi zauzeo je udio od čak 40 posto (uz rast od 65 posto) dok Samsung ima 36 posto (rast od 25 posto). Apple je na samo 6 posto (rast 17 posto), a na četvrtom mjestu opet iznenađenje, kao i na prvom: Nokia je zauzela 4. poziciju uz 4 posto udjela (i rast od 210 posto) dok je peti turski General Mobile s 3 posto udjela.

  Izvor: Canalys

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI