PRODAJA PAMETNIH TELEFONA U EUROPI: Apple, Samsung, Xiaomi pa Oppo i Huawei | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRODAJA PAMETNIH TELEFONA U EUROPI: Apple, Samsung, Xiaomi pa Oppo i Huawei

Autor Krunoslav Ćosić

Honor je nestao s liste, a Hauwei je godinu dana ranije zauzimao daleko bolju poziciju

  Izvor: Profimedia

Prodaja pametnih telefona u Europi u četvrtom tromjesečju je za prva tri branda bila izuzetno dobra; bolja nego u godini ranije.

Apple je u Q4 2020 i dalje prvi, a udio je s 27 posto (u Q4 2019) povećao na 31 posto. Udio je povećao i Samsung – s 27 na 28 posto. Na trećem je mjestu došlo do velike promjene – Xiaomi je od 8 posto udio povećao na 14 te tako s treće pozicije izgurao Huawei koji je u Q4 2019 imao udio od 12 posto. Huawei je posljednje tromjesečje prošle godine završio na petom mjestu s udjelom od samo 3 posto.

Kineski Oppo prije nešto više od godinu dana nije niti bio među prvih pet u Europi, a u Q4 2020 zauzeo je četvrto mjesto s udjelom kao i Huawei (3 posto). U 2020. godini u top 5 više nema niti branda Honor, koji je donedavno bio u vlasništvu Huaweija. Podatke je objavio Counterpoint.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI