APPLE 'PREŠIŠAO' ŠVICARCE: Prodao je više pametnih satova nego svi švicarski proizvođači zajedno | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE 'PREŠIŠAO' ŠVICARCE: Prodao je više pametnih satova nego svi švicarski proizvođači zajedno

Autor Krunoslav Ćosić

Apple je najveći proizvođač u području isporuka pametnih satova, a prestigli su i industriju po kojoj je Švicarska poznata

  Izvor: Shutterstock

U 2019. godini u Švicarskoj je proizvedeno (isporučeno) 21,1 milijun satova. U isto vrijeme, Apple je isporučio 30,7 milijuna svojih pametnih satova Watch, procjenjuje Strategy Analytics (prenosi Statista), a procjena se temelji na industrijskim izvješćima i Appleovim financijskim podacima. Prije tri godine Apple se poprilično približio švicarskoj industriji satova – tada su isporučili 22,5 milijuna satova, a Švicarci su isporučili 24,2 milijuna.

 Apple Watch SE
Apple Watch SE
Izvor: Apple

Iako su analogni satovi i dalje popularni među starijim potrošačima, kojima se švicarski satovi i obraćaju, mladi kupci sve više biraju pametne satove jer više odgovaraju njihovom načinu života.

„Tradicionalni švicarski proizvođači satova, poput Swatcha i Tissota, gube u ratu pametnih satova", rekao je Steven Waltzer, viši analitičar u Strategy Analyticsu, dodajući da "Apple isporučuje bolji proizvod kroz maloprodajne kanale i usput cilja na mlađe potrošače koji sve više žele digitalni sat na svojoj ruci".

Apple je svoj prvi Watch predstavio u rujnu 2014. godine, u isto vrijeme kada i iPhone 6. Prednarudžbe su počele u travnju sljedeće godine.

Procjenjuje se da je Apple u 2020. godini isporučio 33,9 milijuna pametnih satova, a slijede ga Huawei (11,1 milijuna), Samsung (9,1 milijuna), BBK grupa (6,6 milijuna) te fitbit s 5,9 milijuna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI