ZA JEDNE ZNATE, DRUGE NE Neke azijske tech kompanije stare su čak 145 godina | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA JEDNE ZNATE, DRUGE NE Neke azijske tech kompanije stare su čak 145 godina

Autor Igor Martić

Znači li vam nešto ByteDance? Ne znači? A znači li vam TikTok?

  Izvor: Profimedia

Prije samo devet godina startala je azijska kompanija ByteDance, poznata po aplikaciji za zabavu TikTok. Od nje je dvije godine starija kompanija Xiaomi, također vrlo popularna u svijetu - njihove mobitele mnogi koriste i u Hrvatskoj. Xiaomi je treći proizvođač pametnih telefona u svijetu, a u našoj regiji čak drži i visoko drugo mjesto.

 economy;business;logo;logos;sign;brand;technology;online;smartphone;cellphone;mobile phone;phone;device;application;applications;app;apps;bytedance;SIPA IMAGE;SIPAIMAGE;category_code_pol Izvor: Profimedia

 China;Hubei;Yichang;news;category_code_i Izvor: Profimedia

Znate li za Baidu? A znate li za Google? Otprilike bi isti odgovor, kao za Google, dobili u Kini ukoliko biste ih pitali za Baidu. Dakle, to je internetska tražilica popularna u Aziji, a tvrtka je osnovana prije 21 godinu.

 tencent;smartphone;cellphone;mobile phone;phone;device;technology;economy;business;logo;sign;stock market;stock exchange;graphic;graph;Poland;news;category_code_i Izvor: Profimedia

Za Aliexpress odnosno Alibabu vjerujemo da znate, oni postoje kao i Baidu, a Tencent osnovan 1998. godine je kineski tehnološki holding koji na tržište plasira razne usluge i proizvode vezane uz internet, zabavu, umjetnu inteligenciju.

Sad slijedi niz kompanija za koje su svi čuli, ali ne znaju od kada kompanije postoje. Naime, neke kompanije postoje gotovo stoljeće i pol.

 Hauwei;Techonology;Smartphones;Economy;China Izvor: Profimedia

Nakon Tencenta, na listi slijedi Huawei koji je osnovan prije 33 godine, a zatim radimo veliki skok - korejski LG je osnovan prije 74 godine. Prije isto toliko godina osnovan je i japanski Sony. Deset godina ranije s radom je počeo Samsung (prije 84 godine).

 MERGER;strategy and marketing;merger or acquisition;business information;economy;business and finance;JAPAN;BRITAIN;COMPANY;ECONOMY;TOSHIBA;category_code_fin Izvor: Profimedia

Japanska Toshiba je osnovana u srpnju 1875. godine; dakle prije više od 145 godina, u 19. stoljeću. Osnovao ju je Tanaka Seisakusho, a sve je počelo s proizvodnjom prve telegrafske opreme. Osnivač Toshibe, kojeg su zvali "japanski Thomas Edison", umro je davne 1881. godine u dobi od 82 godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI