FACEBOOK, TIKTOK, UBER, HP, IBM: Koliko su zaista stare najpoznatije tehnološke kompanije? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FACEBOOK, TIKTOK, UBER, HP, IBM: Koliko su zaista stare najpoznatije tehnološke kompanije?

Autor Davor Dakić

I dok jedne kompanije imaju samo nekoliko godina starosti, druge tehnološke kompanije su tu već nekoliko desetljeća, pa i duže od stoljeća

  Izvor: Shutterstock

TikTok spada među najmlađe velike tehnološke kompanije – osnovan je prije pet godina. Dvostruko više rođendana proslavio je Snapchat, a Uber ima 12 godina. Twitter je osrednje stara kompanija za današnje vrijeme te postoji 15 godina - startali su 21. ožujka 2006. godine. Jack Dorsey je svoj prvi tvit objavio u 9:50 sati prema pacifičkom standardnom vremenu, a prije 15 godina je napisao: "just setting up my twttr".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

U sličnom društvu s Twitterom su i Facebook (17 godina) i Tesla (18 godina), dok se Google nalazi u trećoj deceniji – postoje 23 godine, a samo godinu dana više ima Netflix. 27 godina star je Amazon.

U tridesetim godinama nije niti jedna od poznatih velikih kompanija za koje već znaju i ptice na grani, ali u ozbiljnim 40-im godinama su Apple (45) i Microsoft (46 godina). Intel je prije tri godine ušao u 50-e (postoje 53 godine) dok je HP ozbiljno zagazio u „starost“ s 82 godine.

Za dvije godine The Walt Disney postat će stogodišnjak, a čak 110 godina postojanja ima IBM, osnovan 1911. godine, objavio je Statista.

  Izvor: Statista