NA POLJU UMJETNE INTELIGENCIJE: Kineski Baidu ima sve više uspjeha | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NA POLJU UMJETNE INTELIGENCIJE: Kineski Baidu ima sve više uspjeha

Autor Krunoslav Ćosić

Lenovo se odlučuje za Ernie 4.0 za AI na pametnim telefonima i drugim uređajima

 Lenovo MWC23 Barcelona (7).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Lenovo je odabrao Baiduovu Ernie AI platformu za pogon svoje linije pametnih telefona. To je već treća velika pobjeda za kineskog pretraživačkog diva Baidu i razvijača umjetne inteligencije, izvijestio je Reuters.

Lenovova računala i tableti trenutno koriste Baiduov Ernie model velikog jezika (LLM) dok se pametni telefoni prodaju pod vlastitim brendom i oznakom Motorola. Na CES-u u Las Vegasu prošlog je mjeseca Lenovo predstavio liniju uglavnom osobnih računala i tableta koje pokreće AI, ali nije spomenuo Baidu.

Izjavili su da u prvoj polovici 2024. u Kini namjeravaju pokrenuti vlastitog osobnog pomoćnika s umjetnom inteligencijom koji će isporučivati personalizirana interaktivna iskustva temeljena na podacima korisnika na uređaju.

 Samsung Galaxy S24 Ultra (1).jpg Izvor: Samsung

Krajem siječnja Samsung se odlučio za Baidu generative AI (GenAI) za najnoviju seriju Galaxy S24 koja se prodaje u Kini. Izvan Kine Samsung koristi značajku AI Google Clouda. Baidu je također postigao dogovor i s trećim velikim igračem, s Honorom.

Suosnivač i glavni izvršni direktor Baidua Robin Li izjavio je u listopadu 2023. da njegov najnoviji GenAI model, Ernie 4.0, odgovara sofisticiranosti i mogućnostima OpenAI-jevog ChatGPT-4, piše Mobile World Live.

Viši analitičar Canalysa Toby Zhu napisao je u nedavnom izvješću da su Xiaomi, Vivo, Oppo i Honor objavili vodeće modele s umjetnom inteligencijom u Kini.

Gartner očekuje da će pametni telefoni opremljeni s GenAI mogućnostima (generativna umjetna inteligencija) skočiti s gotovo nule u 2023. na 240 milijuna jedinica ove godine, što čini 22 posto isporučenih uređaja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI