ULAZE LI I ONI U AI ARENU: Iako kasne možda još nije kasno da se priključe | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ULAZE LI I ONI U AI ARENU: Iako kasne možda još nije kasno da se priključe

Autor Ivan Vukić

Alat će imati mogućnost uređivanja fotografija na temelju teksta koji korisnik upisuje

 Robot umjetna inteligencija Pixabay.jpg Izvor: Pixabay

Umjetna je inteligencija u kratkom periodu ušla u naše živote, ali korisnici Appleovih uređaja još uvijek različite jezične modele mogu koristiti pristupanjem raznim servisima, nego i Appleovim. I Apple se uključuje s AI modelom koji može uređivati slike na temelju tekstualnih naredbi.

Model nazvan MGIE (MLLM-Guided Image Editing) koristi multimodalne velike jezične modele (MLLM) za tumačenje korisnikovih riječi, a novi AI model otvorenog koda tvrtke za uređivanje slika pokazuje koliko je sposoban doprinijeti tržištu.

Alat ima mogućnost uređivanja fotografija na temelju teksta koji korisnik upisuje, a iako to nije prvi alat koji to može učiniti ljudske upute su ponekad prekratke da bi se trenutne metode mogle izvršiti kvalitetno, zaključak je trenutne faze.

 Apple zgrada sjedište (1).jpg Izvor: Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia

Tvrtka je MGIE razvila s istraživačima sa Sveučilišta Kalifornije u Santa Barbari. MLLM-ovi imaju moć transformirati jednostavne ili dvosmislene tekstualne upute u detaljnije i jasnije upute koje sam urednik fotografija može slijediti.

Moguće je i unaprjeđenje fotografija dodavanjem dodatnih uputa poput primjera s jelom koje se može učiniti zdravijim dodavanjem nadjeva od povrća, na primjer. I dobit ćete uređenu fotografiju na kojoj je dodano povrće.

Dakle, moguće su velike promjene na slikama, a MGIE također može obrezati, promijeniti veličinu i rotirati fotografije kao i poboljšati svjetlinu, kontrast i ravnotežu boja, a sve putem tekstualnih upita. Na fotografijama se može obaviti modifikacija određenih područja poput promjene kose, nosa, očiju ili odjeće osobe na fotografiji. Naravno, dostupno je i uklanjanje elemenata u pozadini.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI