BARD POSTAJE GEMINI: Google je promijenio naziv svojeg AI modela | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BARD POSTAJE GEMINI: Google je promijenio naziv svojeg AI modela

Autor Igor Martić

Već je moguće isprobati što može Googleova umjetna inteligencija, pod novim nazivom

 Gemini Advanced  (6).jpg Izvor: Google blog

Nova mobilna aplikacija dostupna je već od danas i može se isprobati za razne namjene - za pripremu za razgovore za posao, otklanjanje pogrešaka u kodu, osmišljavanje novih poslovnih ideja ili stvaranje zadivljujućih slika.

Bard je Google otkrio prošle godine i od tada ga ljudi diljem svijeta koriste za suradnju s umjetnom inteligencijom na potpuno novi način. Na svojem blogu Google najavljuje da se moguće razgovarati s Geminijem uz Pro 1.0 model na više od 40 jezika i u više od 230 zemalja i teritorija.

Googleov AI od sada će se moći lakše koristiti uz Gemini Advanced i mobilnu aplikaciju. Kažu da će Gemini Advanced biti Googleov najsposobniji vrhunski AI model, a u slijepim procjenama njihovih ocjenjivača trećih strana Gemini Advanced s Ultra 1.0 sada je najpoželjniji chatbot u usporedbi s vodećim alternativama.

Bard postaje Gemini | Ultra 1.0 i nova mobilna aplikacija
Izvor: Youtube

Uz model Ultra 1.0 od sada je Gemini Advanced daleko sposobniji u vrlo složenim zadacima poput kodiranja, logičkog zaključivanja, praćenja nijansiranih uputa i suradnje na kreativnim projektima. Gemini Advanced ne samo što vam omogućuje duže i detaljnije razgovore nego također bolje razumije kontekst iz vaših prethodnih upita.

Jedan od primjera je što Gemini Advanced može biti vaš osobni učitelj stvarajući korak-po-korak upute, uzorke kvizova ili rasprave naprijed-natrag prilagođene vašem stilu učenja. Može vam pomoći s naprednijim scenarijima kodiranja služeći kao zvučna ploča za ideje i pomažući vam da procijenite različite pristupe kodiranju.

 Gemini Advanced  (7).jpg Izvor: Google blog

Digitalnim kreatorima može pomoći da prijeđu od ideje do kreacije generiranjem svježeg sadržaja, analizom nedavnih trendova i razmišljanjem o poboljšanim načinima povećanja publike. Gemini Advanced od danas je dostupan u više od 150 zemalja i teritorija na engleskom jeziku, a s vremenom će ga proširiti na više jezika.

Ipak, Gemini Advanced nije besplatan za korištenje - dostupan je kao dio potpuno novog Google One AI Premium plana za 19,99 USD mjesečno, počevši s dvomjesečnim probnim razdobljem bez ikakvih troškova, uz 2 TB prostora za pohranu.

 Gemini Advanced  (2).jpg Izvor: Google blog

Google najavljuje da će pretplatnici AI Premiuma uskoro moći koristiti Gemini u Gmailu, Dokumentima, Prezentacijama, Tablicama itd. Gemini možete koristiti i na svom telefonu, s novom aplikacijom na Androidu i u aplikaciji Google na iOS-u. Uz engleski uskoro će biti dostupan na japanskom i korejskom jeziku. U najavi su novi jezici.

Uz Gemini na svom telefonu možete tipkati, razgovarati ili dodati sliku za sve vrste pomoći dok ste u pokretu: možete slikati svoju probušenu gumu i tražiti upute, generirati prilagođenu sliku za svoju pozivnicu za večeru ili zatražiti pomoć pri pisanju teške tekstualne poruke.

 Gemini Advanced  (1).jpg Izvor: Google blog

 Gemini Advanced  (5).jpg Izvor: Google blog

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI